Türkiye’nin önde gelen yerli teknoloji markası Reeder, otomotiv sektöründeki sürdürülebilir mobilite ihtiyacına cevap vermek amacıyla geliştirdiği ilk elektrikli aracı ReeV Fancy'yi, Samsun'daki üretim tesisinde resmen tanıttı. Türkiye'de tasarlanan ve geliştirilen ReeV Fancy, kompakt yapısıyla özellikle yoğun şehir hayatında çevik bir sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor. 

ReeV Fancy, tamamen elektrikli yapısı sayesinde sıfır karbon emisyonu üretiyor ve bu özelliğiyle çevre dostu bir ulaşım çözümü olarak öne çıkıyor. Aracın 7,5 kWh kapasiteli LiFePO4 bataryası, 5 saat gibi kısa bir sürede tam şarj oluyor ve bu şarj ile 100 kilometre menzil sağlıyor. Ayrıca, L6e sınıfı bir araç olarak 45 km/s maksimum hıza ulaşabilen ReeV Fancy, şehir içi ulaşıma uygun bir performans sunuyor. Ev tipi prizlerden rahatlıkla şarj edilebilen aracın enerji verimliliği ve kullanıcı dostu özellikleri büyük ilgi topladı.

1727175478 Ree V Fancy5

Reeder’ın Samsun’daki fabrikasında gerçekleştirilen lansmanda, iş dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Lansmanda sahne alan Zeynep Melisa Gülen, (M-lisa) Araba şarkısı ile etkinliğe renk kattı. Tanıtım sırasında konuşan Reeder’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Uygar Saral Türkiye'de mobilite çözümlerine katkı sağlama hedeflerine vurgu yaparak, ReeV Fancy’nin özellikle gençleri özgür ulaşıma kavuşturma idealiyle geliştirildiğini belirtti. Saral, "Hayalimiz, aylık 20.000 adet araç üretip, bunları hem Türkiye'de hem de yurt dışında satışa sunmak" diyerek projenin büyüklüğüne dikkat çekti.

REEV FANCY YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

280 bin liradan başlayan satış fiyatıyla piyasaya sunulan ReeV Fancy, yoğun ilgi gördü. Lansman sırasında sunulan ön sipariş kampanyasında, 40 bin lira  peşinat ve 11 bin 250 liradan başlayan taksit fırsatlarıyla sunulan araçların tamamı dakikalar içinde tükendi. ReeV Fancy hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler, Reeder'ın resmi satış platformu reedukkan.com üzerinden detaylara ulaşabiliyor.

YÜZDE 80 YERLİLİK ORANI VAR

Reeder Teknoloji, akıllı telefon ve tablet sektöründeki başarısının ardından otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yaptı. **%80 yerlilik oranı** hedeflenen ReeV Fancy, Reeder’ın teknolojiyi herkes için ulaşılabilir kılma misyonunun bir parçası olarak geliştirildi. Bu hamleyle birlikte, mikro mobilite ve sürdürülebilirlik taleplerine yenilikçi bir çözüm sunan Reeder, gelecekte de elektrikli araç projelerine devam etmeyi planlıyor.

Kaynak: Can Doker