Gündem

13 saatlik Ezgi Apartmanı duruşmasında tahliye kararı!

6 Şubat 20232’te meydana gelen ülkeyi yasa boğan depremlerde yıkılan ve 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı davasının 4'üncü duruşması görüldü. Fenni mesul Mehmet Tekin tahliye edilirken, davacıların kırmızı bülten talebi reddedildi.

Abone Ol

6 Şubat depremlerinde saniyeler içerisinde yerle bir olan Ezgi Apartmanı’nda 35 kişi yaşamını yitirmişti. Kolon ve kirişlerinin kesildiği tespit edilen binanın zemin katındaki dükkân sahiplerinin firari olduğu davada, dördüncü duruşma bugün Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

2 SUÇLU HALA TUTUKLANAMADI

Duruşmaya 'Bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istenen tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin, müteahhit Yakup Aktaş, taraf avukatları ile ölenlerin yakınları katıldı. 'Olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçundan 876 yıl 6 aya kadar hapsi istenen iç mekân tasarımcısı Ertan Danacı, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile duruşmaya bağlanırken, 'Olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçundan 876 yıl 6'şar aya kadar hapisleri istenen ve haklarında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel duruşmada yer almadı.

“ZEMİN İYİ, KOLON VE KİRİŞ KESİLMİŞ”

Davacı tarafın, Şeref Alpago uzman inşaat mühendisinin dinlenmesi talebinin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesi üzerine inşaat mühendisi Şeref Alpago sinevizyon eşliğinde Ezgi Apartmanına ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı. Zeminin iyi olduğuna dikkat çeken Alpago, binada kolon ve kiriş kesildiğini belirtti. Zeminin iyi olduğuna dikkat çeken Alpago, binada kolon ve kiriş kesildiğini belirtti.

KIRMIZI BÜLTEN TALEBİ REDDEDİLDİ

Müşteki tarafı yeni bir bilirkişi raporu ve firari sanıklar hakkında kırmızı bülten talebinde bulundu. Yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması talebi kabul edilirken, firariler için talep edilen kırmızı bülten isteği ise reddedildi.

YENİ BİLİRKİŞİYE GÖNDERİLECEK

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında sanıklarının mevcut durumlarının devamına ve dosyanın yeniden bilirkişiye gönderilmesine karar verilmesini talep etti. 13 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, fenni mesul Mehmet Tekin'in tahliye edilip adli kontrol uygulanmasına, dosyanın da yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Heyet ayrıca firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten ve yakalama kararlarının kaldırılma taleplerini de reddedip, duruşmayı erteledi. Davada beşinci duruşma 13 Aralık Cuma günü görülecek.