Yaşam

2024 ALES başvuru tarihi ne zaman, nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti? ALES başvuru şartları nelerdir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimi, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/3) başvuru tarihleri belli oldu. Yüksek lisans veya doktora yapmak için 2024 yılının son sınavına katılmak isteyen adaylar 1 Ekim Salı günü itibarıyla online olarak başvurularını yapabilecek. Peki, 2024 ALES başvuru tarihi ne zaman, nasıl yapılır? ALES başvuru ücreti ne kadar? ALES başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Abone Ol

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan 2024 - ALES/3 başvurularının başladığını duyurdu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 17 Kasım'da uygulanacak 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/3) başvuruları 8 gün sürecek. ÖSYM, ALES başvuru ekranında yer alan bilgilerde başvuru ücreti ve başvuru şartlarını da belirtilerek, şartları yerine getire adayların başvurularının yapılması bekleniyor.

2024 ALES BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimi ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/3) başvuru tarihleri belli oldu. 1 Ekim Salı günü başlayan 2024 ALES/3 başvuruları, 9 Ekim tarihinde sona erecek. Geç başvurular ise, 16 Ekim 2024 tarihinde alınacak.

2024 ALES BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

ALES’e girmek isteyen adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla, ÖSYM'nin başvuru ekranı "https://ais.osym.gov.tr" adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından sınava başvurabilecek.

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM’nin duyurduğu ALES başvuru takviminin ardından ALES başvuru ücretlerini duyurdu. Buna göre, adaylar ALES başvuru ücreti olarak 490 lira ödeyerek sınava girebilecek.

ALES BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ÖSYM tarafından yayımlanan ve ALES ekranında yer alan bilgilere göre başvuru şartları arasında ilk olarak lisans programını bitirme zorunluluğu bulunuyor. Bunun dışında bulunan şartlar ise, yurt dışında mezun olan adayların, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almaları gerekmektedir.

ALES/3 NE ZAMAN?

17 Kasım 2024 tarihinde saat 10:15'te başlayacak olan ALES/3 sınavı, 150 dakika sürecek.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

17n Kasım tarihinde yapılacak olan ALES, sonuçları 6 Aralık 2024 tarihinde açıklanması planlanıyor.