Yaşam

29 EKİM’DE KAÇ GÜN RESMİ TATİL VAR? Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün? 29 Ekim hangi güne denk geliyor?

29 Ekim, milli bayramlarımız arasında yer alıyor ve diğer dini ve milli bayramlarımız gibi resmi tatil olarak uygulanacak. Ekim ayının ilk haftası geride kalırken, küçük bir tatil kaçamağı yapmak isteyenler “29 Ekim’de kaç gün resmi tatil var?” “Cumhuriyet Bayramı tatili kaç gün?” ve “29 Ekim hangi güne denk geliyor?” sorularına yanıt arıyor…

Abone Ol

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bu yıl 101. Yılı kutlanacak. Her yıl olduğu gibi Cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde kutlama ve etkinlikler gerçekleştirilirken, resmi tatil nedeniyle resmi kurumlar kapalı olacak. Bu kapsamda 29 Ekim’de kaç gün tatil olduğu ise izin yapacakların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor.

29 EKİM’DE KAÇ GÜN TATİL VAR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle her yıl bir buçuk gün tatil uygulanıyor. Yani 28 Ekim öğleden sonrası da resmi tatiller arasında yer alıyor.

29 EKİM HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

29 Ekim 2024 tarihi bu yıl Salı gününe denk geliyor.

CUMHURİYET BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Cumhuriyet Bayramı normal şartlarda bir buçuk gün olarak kutlanıyor. Ancak bayramın hemen öncesinin hafta sonu tatiline denk gelmesi akıllarda bazı soru işaretlerine neden oluyor.

Zira 26 Ekim Cumartesi ve 27 Ekim Pazar günleri hali hazırda hafta sonu tatili. 28 Ekim Pazartesi günü normal mesai başlarken öğleden sonrası resmi tatil olacak ve 29 Ekim de Cumhuriyet Bayramı için resmi tatil uygulanacak.

Eğer Pazartesi günü öğleden öncesi idari izin ilan edilirse Cumhuriyet bayramı tatili de hafta sonu tatili ile birlikte 4 güne uzayacak.