İstanbul’un düzen ve güvenliği için görev yapan İBB Zabıta ekiplerinde, motosikletli ve atlı kadın zabıtalar şehirde dikkat çekiyor. Motosikletli ekipler, trafiğe hızlı müdahale edebilmek için özellikle yoğun trafikte ve afetlerde görev alırken, atlı kadın zabıtalar turistik alanlarda devriye gezerek turistlere de danışmanlık hizmeti sunuyor. Kadın zabıtalar, disiplinli çalışmalarıyla İstanbulluların beğenisini toplarken, şehirde düzenin sağlanmasına önemli katkı sağlıyorlar.

HIZLA MÜDAHALE EDİYORLAR

İstanbul trafiğinde problemlere hızlıca müdahale edebilmek için kurulan motosikletli ekiplerde yer alan kadın zabıtalar, özellikle afet, sel gibi acil durumlarda ve yolda kalan vatandaşlara yardım için görev yapıyorlar. Aynı zamanda seyyar satıcı ve dilencilere de müdahale eden ekipler, 2 aylık yoğun eğitim süreçlerinin ardından sahaya çıkıyor. Şu anda 5 farklı ekip olarak görev yapan motosikletli kadın zabıtaların sayısının artırılması hedefleniyor.

ATLI ZABITALAR TURİSTİK BÖLGELERDE

İstanbul’un turistik bölgelerinde devriye gezen atlı kadın zabıtalar ise, 2020 yılında İBB bünyesinde kurulan Atlı Zabıta Birimi’nin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Adalar başta olmak üzere farklı turistik mekanlarda görev alan ekipler, hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Adalardaki faytonların kaldırılmasının ardından, İBB tarafından sahiplenilen atlar, eğitim süreçlerinin tamamlanmasının ardından zabıta ekiplerine katılmış durumda.

KAMU DÜZENİNİ KORUYACAKLAR

İBB Zabıta ekipleri, İstanbul’da kamu düzenini sağlamak ve toplum sağlığını korumak amacıyla yılda 360 bini aşkın denetim gerçekleştiriyor. 2019 yılından bu yana kadın zabıta sayısındaki artış da dikkat çekiyor. Hem motosikletli hem de atlı kadın zabıtalar, sıkı denetimleriyle toplum sağlığının korunmasına katkı sağlıyor ve İstanbulluların takdirini kazanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi