Ekonomi

3 AYLIK ENFLASYONA GÖRE MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM ÇIKTI? Temmuz, ağustos, eylül enflasyonuyla zam oranları

3 aylık enflasyona göre memur ve emekliye ne kadar zam çıktığına ilişkin sorular 3 Ekim itibariyle son buldu. Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı verilerini açıkladı. Böylelikle memur ve emekli zammı için gerekli olan 6 veriden üçüncüsü de ortaya çıktı. Peki, Temmuz, ağustos, eylül enflasyonuyla zam oranları ne kadar oldu? İşte yanıtı…

Abone Ol

3 Aylık enflasyona göre yılbaşında memur ve emeklinin alacağı zammın yarısı ortaya çıktı. SSK ve BağKur emeklisine 2025 sene başında 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. Memur ve Emekli Sandığı emeklilerine ise toplu sözleşme zammının yanı sıra 6 aylık enflasyon farkı oranında zam verilecek. Temmuz ve ağustos ayı enflasyon verileri geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Eylül ayı enflasyonu 3 Ekim’de açıklanırken memur ve emekliye verilecek zam oranları da belli olmaya başladı…

EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu 3 Ekim Perşembe günü saat 10:00’de eylül ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı.

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre aylık enflasyon eylülde yüzde 2.97 olurken, yıllık bazda enflasyon yüzde 49.38 olarak gerçekleşti.

3 AYLIK ENFLASYONA GÖRE MEMUR VE EMEKLİYE NE KADAR ZAM ÇIKTI?

2025 yılında memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam için enflasyon rakamları başat rol oynuyor. Zira SSK ve BağKur emeklisine sene başında 2024 yılının ikinci yarısında elde edilen enflasyon rakamları oranında zam verilecek.

Memur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşlarına ise 7. Dönem toplu sözleşme kararlarına göre yüzde 5 zammın yanı sıra 6 aylık enflasyon farkı oranında bir ek zam daha verilecek. Bu kapsamda enflasyon rakamları memur ve emeklilerin tümü için hayati önem taşıyor.

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre Temmuz ayı enflasyonu yüzde 3.32, ağustos ayı enflasyonu yüzde 2.47, eylül ayı enflasyonu ise yüzde 2.97 olarak açıklandı.

Böylelikle SSK ve BağKur emeklisine üç aylık enflasyona göre yüzde 8.76 oranında zam çıkarken,

Memur ve Emekli Sandığı emeklisine enflasyon farkı yüzde 3.76 oranında oldu.