Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından 50 ilde zehir tacirlerine yönelik olarak gerçekleşen Narkoçelik-38 operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyonlarda 580 kilogram uyuşturucu madde, 121 bin 970 uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildiren Yerlikaya, 316 zehir taciri ve sokak satıcısının da yakalandığı duyurdu. 

50 İLDE OPERASYON

"Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" diyen Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:  Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince; 790 ekip, 1910 personel, 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Ankara, Gaziantep, Konya, Uşak, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Adana, Malatya, Amasya, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Giresun, Mardin, Kilis, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Çorum, Van, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Bolu, Isparta, Şırnak, Kocaeli, Bartın, Karabük, Karaman, Kastamonu, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Tokat, Yozgat, Batman ve Düzce olmak üzere 50 ilde Narkoçelik-38 operasyonları düzenlendi.

316 ZEHİR TACİRİ YAKALANDI

Operasyonlarda 580 kilogram uyuşturucu madde, 121 bin 970 uyuşturucu hap ele geçirildi. 316 zehir taciri ve sokak satıcısı ise yakalandı.