Amerikan haber sitesi Miami Herald Eski ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili skandal bir iddia ortaya attı. ABD’de 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Trump’ın mitinglere giderken, en küçüğü 14 yaşında olmak üzere 18 yaş altı onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak ve fuhuş yaptırmakla suçlanan, hapishanede ölü olarak bulunan Amerikan milyarder Jeffrey Epstein’a ait mavi bir Gulfstream jeti kullandığı öne sürüldü.

Trump’ın kampanya sözcüsü, geçen hafta Montana Bozeman'daki bir kampanya etkinliğine kendi özel uçağıyla giden eski ABD Başkanı’nın teknik sorunlar nedeniyle beklenmedik bir şekilde Billings'e indiğini söyledi.

Trump ve ekibinin bir kısmı daha sonra küçük bir charter uçağıyla cuma gecesi miting için Bozeman'a uçtu. Ancak ertesi gün, bir zamanlar Palm Beach'te de komşusu olan Epstein'a ait olan bir uçakla eşleşen seri numarasına sahip daha büyük bir Gulfstream'e geçtiğini doğruladı.

BASINDAN ÖĞRENDİK

"Kampanya yetkililerimizin kiralık uçağın Epstein'a ait olduğundan haberi yoktu, bizler de basından öğrendik" diyen sözcü, uçağın kampanya tarafından sıklıkla kullanılan bir tedarikçi tarafından kiralandığını da sözlerine ekledi.

Epstein 2019 yılında pedofili suçlamasıyla tutuklanmış ve onlarca yıl boyunca 100'den fazla kız çocuğuna ve genç kadına cinsel istismarda bulunmakla suçlanmıştı. Tutuklandıktan bir ay sonra ise Manhattan'daki hücresinde ölü bulundu.Trump’ın Epstein'ın suçlarına karıştığına dair herhangi bir kanıt ortaya çıkmamış olsa da uçağı kullanması, Epstein ile olan ilişkisine dair akıllarda soru işareti yarattı.

Uçuş verilerine göre uçak şu anda özel charter hizmeti sunan Threshold Aviation Group adlı bir şirkete ait. Şirketin internet sitesinde uçaklarının ise Kaliforniya’da bir hangarda bulunduğu belirtiliyor.   

TEKNİK SORUN YAŞANDI

Kampanya sözcüsü, Epstein'ın eski uçağına yolculuk için "Trump 2024" yazılı bir çıkartma yerleştirildiğini doğruladı. Trump'ın kendi özel uçağı olan "Trump Force One" adlı 757 teknik sorun yaşayınca Bozeman'ın yaklaşık iki saat doğusundaki Billings'e inmek zorunda kaldı. Bozeman'dan sonra Trump, Epstein'ın eski uçağını kullanarak cumartesi günü Jackson Hole, Wyoming'deki bir bağış toplantısına, oradan da Aspen ve Denver'a gitti.

"Trump Force One" daha sonra arızası giderilerek Trump'ı Denver'dan alabildi. Sözcü, Epstein'ın eski uçağının sadece bir gün kullanıldığını söyledi.

Aspen Daily News ise Trump'ın G-550 kuyruk numaralı mavi bir Gulfstream ile Cumartesi günü saat 16:45 sularında Aspen-Pitkin County Havaalanına indiğini bildirdi. Gazetenin haberine göre Trump, Save America ve RNC'yi destekleyen Trump 47 Komitesi tarafından düzenlenen bir bağış toplama etkinliğine katılacaktı.

TRUMP 4 YIL EPSTEIN İLE UÇTU

N550GP kuyruk numaralı uçak, Epstein'ın eski Gulfstream jetiyle aynı seri numarasına sahip bir uçağa ait. Flight Aware, uçağın 2018 yılında Epstein'ın ABD Virgin Adaları'nda bulunan şirketlerinden birine kayıtlı olduğunu gösteriyor. O tarihte kuyruk numarası N212JE idi. Bu uçak Epstein'ın 2017 civarında değiştirdiği "Lolita Express" lakaplı uçak değil. Lolita uçağı o zamandan beri imha edilmiş durumda. Kayıtlara göre Trump, Epstein ile aynı sosyal çevrelerdeydi ve 1993'ten 1997'ye kadar altı kez Epstein'ın uçaklarıyla uçtu.

Ancak ikili 2004 yılında Palm Beach'teki bir mülk için girdikleri açık artırmada anlaşmazlığa düştü. Trump ve Epstein'ın 1990'larda, Epstein'ın Palm Beach'te taciz suçlamasıyla tutuklanmasından çok önce birlikte çekilmiş çok sayıda fotoğrafı var. Epstein ile ilgili çeşitli hukuk davalarında on binlerce sayfalık belgenin mührü açılmış olsa da bugüne kadar açıklanan belgelerin hiçbiri Trump'ı Epstein'ın kaçakçılık suçlarına dahil edemedi.