ABD enflasyon verisi deyim yerindeyse küresel piyasaları derinden etkileyecek. Zira ABD Merkez Bankası FED, enflasyon verilerinin durumuna göre faizleri indirebilir. Bu gelişme ise dolar ve altın kurunda hareketli anların yaşanmasına yol açabilir. Böylesine önemli bir veri için gözler yapılacak açıklamaya çevrilirken, “ABD enflasyon verisi ne zaman, saat kaçta açıklanacak?” “ABD Temmuz enflasyonu düşük çıkarsa FED faiz indirir mi?” araştırmaları da yoğunlaşıyor…

Abd Enflasyon Verisi B

ABD ENFLASYON VERİSİ NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Küresel piyasaları etkileyen ABD enflasyon verisi 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 15:30’da açıklanacak.

Fed A

ABD TEMMUZ ENFLASYONU DÜŞÜK ÇIKARSA FED FAİZ İNDİRİR Mİ?

ABD'de enflasyonun haziranda aylık bazda 4 yıl sonra ilk kez negatif gelmesi ve yıllık bazda yavaşlamaya devam etmesi, ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz indirimine yaz sonunda gitmesinin önünü açtı.

Fed yetkilileri, Başkan Jerome Powell başta olmak üzere, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2 hedefine düştüğünden emin olmak için daha fazla olumlu veri görmek istediklerini her fırsatta dile getiriyordu.

ABD'de haziran ayında açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, dezenflasyon trendinin sürdüğünü ortaya koydu.

Ülkede TÜFE, haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

TÜFE aylık bazda Mayıs 2020'den bu yana ilk kez düşüş gösterirken, yıllık bazda Haziran 2023'ten bu yana en düşük artışını kaydetti.

Analistler, enflasyonda nisan ve mayısın ardından haziranda da görülen yavaşlamanın Fed'i faiz oranlarını eylülde düşürmeye bir adım daha yaklaştırdığını belirtti.

Enflasyon verilerinin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimali yüzde 70 seviyelerinden yüzde 93'e çıktı.

ABD Temmuz ayı enflasyon verilerinin aynı şekilde düşük gelmesi halinde FED faiz indirimi beklentisinin kesinleşmesi bekleniyor.