Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya alarak aktif güreş hayatını noktalayan Taha Akgül yurda döndü.Taha Akgül'ü, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çok sayıda hayranı, coşkulu şekilde karşıladı.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Çakmar, teknik direktörlüğü bıraktığını söyledi.

"TAHA İLE BERABER BEN DE KARİYERİMİ NOKTALIYORUM"

Taha ile 2012'den bu yana birlikte olduklarını vurgulayan Çakmar, "Taha, kariyerinde 11 Avrupa, 3 dünya, 1 olimpiyat şampiyonluğu, 2 olimpiyat üçüncülüğü olan bir sporcu. Böyle bitmemeliydi, biz oraya bütün sporcularımızla özverili şekilde hazırlandık. Burada altın madalyaya en yakın sporcu Taha'ydı. Hakemler de bunu biliyordu ve sadece Taha'nın elinden değil Türkiye Cumhuriyeti'nin elinden altın madalya alındı. Türk olmanın bedelini bize ağır ödettiler, yazıklar olsun. Taha ile beraber ben de kariyerimi noktalıyorum." dedi.

"MANSUR YAVAŞ BAŞKANIMIZ BİZE BABA GİBİ DESTEK OLDU"

Türk güreşine idareci olarak hizmet etmeye devam edeceğini anlatan Çakmar, "Mansur Yavaş Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bize bir baba gibi destek oldu. Üzgünüz, keşke altın madalya alsaydık da milletimizin yüzünü altın madalyayla güldürebilseydik. Sayın Cumhurbaşkanımıza da desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 14 yıl onurumuzla görevimizi yaptık artık veda etme zamanı geldi." diyerek sözlerini tamamladı.