Bakan Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yağmadan tehdide, suça azmettirmeden, mala zarar vermeye kadar pek çok suç işleyen organize bir suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Suç örgütünün elebaşıAhmet Gülbasan’ın da yakalandığı operasyona ilişkin bir video da kamuoyu ile paylaşıldı. Büyük yankı uyandıran olayın ardından Ahmet Gülsaçan’ın kim olduğu da merak edilmeye başlandı…

Ahmet Gulsacan E

AHMET GÜLBASAN KİMDİR?

Ahmet Gülbasan, İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan haberin ardından duyulan bir isim olurken, suç örgütü elebaşısı olarak tanıtılan ismin özel hayatına ilişkin bir bilgi şu an için mevcut değil.

Ahmet Gulsacan A

Bununla birlikte Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Elazığ’da düzenlenen operasyonda organize suç örgütü elebaşısı Ahmet Gülsaçan ve şüphelilerin yakalandığı belirtildi.

Şüphelilerin;

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak,

Yağma,

Tehdit,

Kasten Öldürmeye Teşebbüs,

Mala Zarar Verme,

Genel Güvenliğin Tehlikeye Sokulması,

Suça Azmettirme,

Suçu Üstlenme,

Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması,

6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve

Uyuşturucu Madde Ticareti suçlarını işledikleri tespit edildi.

Ahmet Gulsacan C

Aynı zamanda gerçekleşen operasyonlar neticesinde 10 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tüfek ve çok sayıda fişek ele geçirildiği kaydedildi.