Ahu Tuğba, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyunculuğu ile 80 ve 90’lı yıllara damga vuran ünlü oyuncunun vefat haberini yine kendisi gibi oyuncu olan Nuri Alço sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Alço Vefat haberinin ardından Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik ile görüştüğünü paylaşırken, Ahu Tuğba’nın kızının babası kim, ne iş yapıyor? Ahu Tuğba’nın eski eşi nereli? Soruları da magazin gündeminde yer almaya başladı…

Ahutugbaanjelikjpeg U H Dkb Ur Hqka D

AHU TUĞBA'NIN KIZI ANJELİK CALVİN KİMDİR, NE İŞ YAPIYOR?

Ahu Tuğba’nın Kızı Anjelik, 1992 yılında dünyaya geldi. Şu an 32 yaşında ve tam adı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij olan Ahu Tuğba’nın kızı Florida'daki Everglades University'nin Siyaset ve İletişim bölümlerini bitirdi. Bir şirkette genel müdür olmak yerine kariyerinde farklı bir yol çizen Ahu Tuğba’nın kızı 2019 yılında Florida'daki polis akademisinde eğitim aldı, zorlu dersleri başarıyla tamamladı ve silah, yakın dövüş ve ilk yardım gibi eğitimler alarak polis akademisinden mezun oldu.

Sinema Sanatcisi Ahu Tugba Nin M

AHU TUĞBA’NIN KIZININ BABASI KİM, NE İŞ YAPIYOR?

Ahu Tuğba’nın 10 evlilik yaptığı biliniyor. Tüm evlilikleri hakkında bilgi bulunmayan Ahu Tuğba’nın kızının babası ise 1991 yılında nikah masasına oturan Timmy Alejtanij. Ahu Tuğba’nın kızı Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij’in babası Timmy Alejtanij’in ise doktor olduğu biliniyor.

Ahu Tugba T8Ou Cover

AHU TUĞBA’NIN ESKİ EŞİ NERELİ?

Ahu Tuğba’nın 1991 yılında evlendiği ve kızı Anjelik’in babası Timmy Alejtanij Amerikalıdır.

66D4A11070687E0899Cbfea3

AHU TUĞBA KİMDİR?

Asıl adı Tuğba Çetin olan Ahu Tuğba, 13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul’un Yeşilköy ilçesinde varlıklı bir ailenin kızı olarak yetişen Ahu Tuğba, lise eğitimini, İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünde tamamladı.

Ahu Tuğba’nın sinema sektörüne girişi ise tamamen tesadüf eseri oldu. Dönemin ünlü yönetmeni Metin Erksan Ahu Tuğba’yı Beyoğlu’nda gezerken görüp filmlerinde oynama teklifi etmesiyle ünlü isim oyunculuğa adım atmış oldu. Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına giren Ahu Tuğba Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.

1200X675 Cmsv2 F89F976F D7Ea 5Ad

Türk sinema dünyasında 1970'lerin sonlarından itibaren tanınmaya başlayan Ahu Tuğba, 80’li yılların başında ünlü bir isim haline geldi. O dönem furyası devam eden seks filmlerinde rol alan oyuncu, genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırdı. Erkekçe dergisine pozlar verdi, Gazino sanatçısı olarak çeşitli gösteriler için sahneye çıktı. 1987 yılında müzik albümü yaptı.

Dönemin ünlü oyuncuları Cüneyt Arkın, Kemal Sunal, Tarık Akan, İlyas Salman, Kadir İnanır, Hakan Ural, Tarık Tarcan, Yaşar Alptekin, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynayan Ahu Tuğba, 80'li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak anıldı.

Bir süredir Türkiye’de yaşamayan Ahu Tuğba, ABD'nin Miami kentindeki evinde 1 Eylül 2024 tarihinde 69 yaşında yaşamını yitirdi.