Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 19 gün sonra bulundu.  Bugün köyünde toprağa verilen Narin Güran cinayetinin soruşturması hala sürerken 24 kişinin hala gözaltında olduğu biliniyor. 

''SORUŞTURMAYA DAHİL OLACAĞIZ''

Narin Güran'ın defin işlemlerinden sonra konuya ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, bakanlığın da soruşturmaya dahil olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı, ''Kıymetli basın mensupları sözlerime bir az önce ebediyete uğurladığımız Narin kızımıza tekrar Allah'tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Narin yavrumuzun mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun. Narin'in acısı hepimizi derinden yaraladı. Yaşadığımız acının tarifi yok.

BEKLEDİĞİMİZ HABERİ ALAMADIK

Narin kızımızın kaybolduğu haberi alınır alınmaz devletin tüm kurumları seferber oldu, güvenlik güçlerimiz Narin kızımıza sağ salim ulaşmak için yoğun bir arama ve inceleme çalışması yürüttüler. Ne yazık ki beklediğimiz haberi alamadık.

ERDOĞAN KONUNUN TAKİPÇİSİ

Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takipçisi olduğu bu olayda maalesef derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bakanımız Sayın Mahinur Özdemir Göktaş da süreşle en başından beri hassasiyetle ilgileniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak il müdürlüğümüz kanalıyla sürecinden en başından itibaren çocuklara psikososyal destek sağlıyoruz. Çocuklarımızın güvenli bir şekilde büyümelerini sağlamak en hassas olduğumuz konudur. Gözbebeğimiz masum yavrularımızın maruz kaldığı her kötülüğün her zaman karşısındayız. Bir çocuğa zarar vermek yalnız hukuki değil aynı zamanda ahlaki ve toplumsal bir suçtur. Toplumun vicdanında derin yaralar açar ve asla kabul edilemez. Bu süreçte psikososyal destek çalışmalarına devam edeceğiz. Konuyla ilgili adli soruşturmalar devam ediyor. Biz de bakanlık olarak davaya müdahil olup, hukuki süreci takip edeceğiz. Narin kızımızı hayattan koparan kişi veya kişiler ne ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.