Türkiye Alpay Özalan ismini oynadığı başarılı futbol ile tanıdı. Futbolu bıraktıktan sonra kısa süre teknik direktörlük yapan ünlü isim sonrasında ise siyasete atıldı. Şimdi ise Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapıyor. Olağanüstü oturumla toplanan TBMM’de çıkan yumruklu kavganın merkezinde yer alan Alpay Özalan’ın hangi partiden olduğu, hangi ilden ve ne zaman millet vekili seçildiği de merak konusu oldu…

Alpay Ozalan Kimdir B

ALPAY ÖZALAN HANGİ PARTİDEN?

Alpay Özalan AK Parti milletvekili olarak TBMM’de yer alıyor.

FUTBOLCU ALPAY ÖZALAN NE ZAMAN VE HANGİ İLDEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. ve 28. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir milletvekilidir.

27. dönem millet vekili seçimleri 30 Nisan 2018 tarihinde, 28. Dönem milletvekili seçimi ise 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşti. Bu kapsamda Alpay Özalan yaklaşık 6 yıldır TBBM’de görev yapıyor.

Alpay Ozalan Kimdir C

ALPAY ÖZALAN KİMDİR?

Alpay Özalan, 29 Mayıs 1973 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. Futbol hayatına Altay’da başlayan başarılı futbolcu sırasıyla Beşiktaş, Fenerbahçe, Aston Villa (İngiltere), İncheon United (Güney Kore), Urawa RedDiamonds (Japonya) ve FC Köln (Almanya)de forma giydi.

1992 yılından 2008 yılına kadar Millî Takım forması giyen Alpay Özalan Millî Takımlar çatısı altında 127 maça çıktı. 1993 Akdeniz Olimpiyatları’nda şampiyonluk kupasını kaldıran isimler arasında yer aldı.

1996 yılında Dünya Olimpiyat Fair Play ödülünü alarak bu alanda ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Aynı zamanda İngiltere’ye transfer olan ve Premier Lig’de forma giyen ilk Türk futbolcu olarak adını spor tarihine yazdırdı.

2002 Dünya Kupası’nda üçüncülük kupasının kaldırıldığı maçın kadrosunda yer alarak 2002 FIFA World Cup All Star Team’e giren tek Türk futbolcusu olarak adından söz ettirdi.

Japonya’da oynadığı dönemde en iyi yabancı futbolcu ve Asya’nın en iyi defans oyuncusu ödüllerine layık görülen Alpay Özalan’a 2002 Dünya Kupası’ndaki başarılarından dolayı Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildi. Ünlü Almanya’nın ünlü ansiklopedisi Fussballer tarafından futbol tarihinin gelmiş geçmiş en önemli 1000 futbolcusu arasında gösterilen başarılı isim futbolculuk kariyerini Almanya’da sonlandırdı.

Oyuncu olarak son verdiği kariyerine teknik direktör olarak devam eden Alpay Özalan çeşitli kulüplerde görev aldı ve son olarak Ümit Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevini üstlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. ve 28. Dönem milletvekili olarak Meclis’te yer alan Alpay Özalan, evli ve 2 çocuk babasıdır.