2024 Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda son 16 turu, bugün oynanan son karşılaşmaların ardından sona erdi ve çeyrek finale yükselen isimler belirlenmiş oldu. Sporseverlerin heyecanla takip ettiği sezonun son Grand Slam'inde bir üst tura yükselen isimleri ve Rus tenisçi Medvedev ile ilgil ilginç görüntü hakkında detayları bir araya getirdik!

AMERİKA AÇIK'TA SON 16 TURU SONUÇLARI (TEK ERKEKLER)

J. Draper 3-0 T. Machac
N. Borges 0-3 D. Medvedev
A. De Minaur 
3-1 J. Thompson
J. Sinner 3-0 T. Paul

AMERİKA AÇIK'TA ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ (TEK ERKEKLER)

J. Sinner - D. Medvedev
J. Draper - A. De Minaur
T. Fritz - A. Zverev
G. Dimitrov - F. Tiafoe

Xxxxx

AMERİKA AÇIK'TA SON 16 TURU SONUÇLARI (TEK KADINLAR)

K. Muchova 2-0 J. Paolini
D. Shnaider 0-2 J. Pegula
C. Wozniacki 1-2 B. Haddad Maia
I. Swiatek 
2-0 L. Samsonova

AMERİKA AÇIK'TA ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ (TEK KADINLAR)

I. Swiatek - J. Pegula
B. Haddad Maia - K. Muchova
P. Badosa - E. Navarro
Q. Zheng - A. Sabalenka

MEDVEDEV'LE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN GÖRÜNTÜ

2024 Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda mücadele eden Daniil Medvedev, ilginç bir haberle gündem olmuş durumda. Söz konusu turnuvada geçtiğimiz yıl final oynayan, bu yıl ise çeyrek finale yükselen ve şampiyonluk adaylarından biri olan Medvedev'in, isminin yanında ülkesi Rusya'nın ismi ve bayrağı yer almıyor. 

Adsız Tasarım-2

Söz konusu durumun sebebi ise 2 yıl önce başlayan Rusya Ukrayna savaşı. Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), Kadınlar Tenis Birliği (WTA), Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) ve dört grand slam turnuvası ABD Açık, Avustralya Açık, Fransa Açık, Wimbledon yönetimlerinin ortak kararıyla; uluslararası müsabakalarda mücadele eden Rus ve Belaruslu tenisçilerin ikinci bir duyuruya kadar ülkelerinin ismi ve bayrağıyla korta çıkamayacağı açıklanmıştı.