Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle otluk alanda yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, tanker ve 2 helikopter sevk edildi.

BİR KÖY TAHLİYE EDİLDİ
Ankara-Bolu sınırında başlayan yangın daha sonra Bolu'nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı. Yangının Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü bölgesine sirayet etmesi riskine karşı köydeki vatandaşlar tahliye edildi. Bir samanlığın yandığı köyde, havadan ve karadan yapılan çalışmalarla yangın bu bölgede yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı.
Kızılcahamam ve Gerede'de ormanlık alanda devam eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.
 

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kızılcahamam Şahinler Mahallesi'nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personelle müdahale ettiklerini bildirdi. Ekiplerin yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösterdiğini belirten Yavaş, "Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleriyle Orman GM ekipleri de destek için bölgeye sevk edildi. Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Kizilcahamam Bolu Yangin Aa2

"BİRDEN KIVILCIM GELDİ, ÇOK KORKTUK"

Bolu'nun Gerede ilçesine de sıçrayan orman yangının tanığı Minire Çakır, yaptığı açıklamada, "Abdest aldım, namaz kılacaktım. Birden kıvılcım geldi, dumanlar birden oldu. Çok korktum. Rabbime dua ediyorum, tüm insanlarımızı korusun " ifadesini kullandı.

Kizilcahamam Bolu Yangin Aa

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Yangının ilk çıktığı nokta olan Kızılcahamam'da yangın kontrol altına alınırken, Bolu tarafındaki devam eden yangının söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangının Gerede'ye sıçraması üzerine Bolu Valiliği'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

AFAD: 36 HANE TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir. Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerine yer verildi.