Bir dönem söylediği oyun havaları ile düğünlerin ve kına gecelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan Ankaralı Turgut şimdi ise hastalıkla ve maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor. Ankaralı Turgut’u ziyaret eden Gülben Ergen şarkıcının son halini paylaşırken aynı zamanda yapımcılara, şarkıcılara ve meslek birliklerine Ankaralı Turgut’a yardım için çağrıda bulundu…

Ankarali Turgut Son Hali C

ANKARALI TURGUT HASTA MI, NESİ VAR?

Ankaralı Turgut bir süredir kanser tedavisi görüyor. Ünlü şarkıcı geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda “Karaciğerde sarkma var dediler. Aşağı yukarı 1,5 aya yakın yattım. 12-13 kilo falan verdim. Bende 3 ay içerisinde oluşan bir şey” ifadelerini kullandı.

Kanserin karaciğerine yayıldığını ve akıllı ilaç kullanması gerektiğini belirten türkücü maddi durumunun el vermemesinden dolayı isyan ederek “Şimdi o ilacı olmak için sıkıştık çünkü tanesi 65-67 bin lira. Çok para kazanan sanatçı değilim bu ülkede. Düşmez kalkmaz bir Allah’tır. Kaç trilyonluk insan bile bir anda sıfıra düşebiliyor” şeklinde konuştu.

Ankarali Turgut Son Hali B

Son olarak Ankaralı Turgut’u ziyarete giden Gülben Ergen de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada

"Ankaralı Turgut yalnız değilsin. Sen tüm yapımcıların peşinden koştuğu, televizyon programlarının konuk almak için can attığı Ankaralı Turgut'umuzsun bizim. Bu hastalık Turgut kardeşimi üzmüş, yormuş. Akıllı ilaç tedavisine gücü yetmemiş. Kızının evine taşınmış. Torunlarıyla evlatlarıyla moral bulmaya çalışıyor. Sözleri, besteleri, enerjisi bu burukluğu hak etmiyor.

Yanındayım değerli Turgut. Güçlü yapımcılar, Değerli meslektaşlarım, Müzik birlikleri, İyi insanlar, Haydi görev başına hepimiz." İfadelerini kullandı.

Ankarali Turgut Son Hali D

ANKARALI TURGUT KİMDİR?

Ankaralı Turgut, 1963’te Ankara’da doğdu. Tam adı Turgut Karataş olan Ankaralı Turgut, müzik hayatına henüz 12 yaşındayken köy düğünlerinde darbuka çalarak başladı. Davul çalan babasından başka ailede müzisyen sayısının çok fazla olması onun da müzisyen olmasını sağlamıştır. 

Ankaralı Turgut, darbukadan sonra bağlama çalmaya başladı ve askere gidene kadar müzisyenlik yaptı, bir taraftan da Ankara'nın oynak türkülerini söylemeye başladı. Askerlik dönüşü yöresel olarak ilk albümünü çıkaran türkücü daha sonra amatör olarak üç albüm daha çıkardı.

Ankaralı Turgut, 1994 yılında İstanbul'a gitti ve burada Tarkan'ın Oynama Şıkıdım isimli eserini "ti"'ye alarak profesyonel anlamda ilk albümünü piyasaya sürdü. Bu albümü reklamsız 300 bin satınca ardından Barış Manço'nun "Oku Bakim"i değiştirerek ikinci albümünü çıkarttı.

Bir boru firmasının reklamından etkilenerek sözlerini yazdığı Döşiyelim Abi isimli türküsü ise büyük bir dinleyici kitlesine ulaştı.

Halen Ankara'nın gecekondu bölgelerinden olan Altındağ da oturan Ankaralı Turgut,1986 yılında evlendiği imam nikahlı eşi Hülya Sakar’dan 2006 yılında ayrıldıktan sonra Meltem Karataş ile evlendi ancak İki ay sonra boşandı. İlk eşinden 5 çocuğu vardır.

Ankarali Turgut Son Hali E

Albümleri : 
1996 - Tavla 
1996 - Arabası Var 
1996 - Döşiyelim Abi 
1997 - Yakalarsam Tık Tık 
1997 - Ne Yersin 
1997 - Annene Diyecem 
1997 - Sen Gittikten Sonra 
1997 - Aganigi Naganigi 
1997 - Vay Vay 
1998 - Para 
1998 - Dazır Duzur & Yapmazdın & Kaynana 
1998 - Bak Hele 
- Oturak Alemi 
- Ankaralı Turgutla Oturak Alemi 
- Ver Deyom Vermeyon 
- Var Yemez Amca 
- Sıra Sende 
- Pop Muzik Moda Turgutça 
- İsyanım Var 
- Hüp Düt & Dabi Dabi 
- Hop Dedik 
- Dah Diri Dom 
- Best Of 
- Sen Gittikten Sonra 
- Yalaka Para 
- Bay Bay Sakir Sakir 
- Beni Görmek için Gelme 
2012 - Kaymak Lazım 

Filmleri ve Dizileri :
2004 - Omuz Omuza (Bahtiyar Uludağ) (TV Dizisi) 
2002 - Reyting Hamdi (Konuk Oyuncu ) (TV Dizisi) 
2002 - Dumanlı Yol (TV Dizisi) 
2000 - Mezar Kurtları(Sinema Filmi) 
1997 - Umut Taciri (Memo)(Video) 
1986 - Olacak O Kadar (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi)