Aydemir Akbaş, 86 yıllık hayatına yüzlerce film ve farklı proje sığdırdı. Türk halkı onu çoğunlukla eğlenceli ve komik tavırlarıyla tanıdı. Bir süredir kanser ile mücadele eden ünlü isim sonunda savaşı kaybederek çok sevdiği hayata veda etti. Ünlü isimden gelen acı haberin ardından sevenleri özel hayatına ilişkin ayrıntıları araştırmaya başladı. Bu konulardan biri de Aydemir Akbaş’ın eşi Beyhan Akbaş oldu…

Aydemir Akbasin Esi Kimdir B

AYDEMİR AKBAŞ’IN EŞİ BEYHAN AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş, eşi Beyhan Akbaş ile iki kez boşanıp üç kez evlendi.

Aydemir Akbaş ile Beyhan Benek ilk olarak 1964 yılında evlendi. Çiftin evlilikleri oldukça dalgalı bir seyirde ilerlerken iki defa boşandılar ancak üçüncü kez evlendikten sonra bir daha hiç ayrılmadılar.

Aydemir Akbasin Esi Kimdir C

AYDEMİR AKBAŞ’IN ÇOCUĞU VAR MI?

Aydemir Akbaş, geçtiğimiz dönemlerde verdiği bir röportajda, çocuk sahibi olamadıklarını ifade ederken bunun sebebinin ise eşi Beyhan Akbaş'ın hamilelik sırasında kedilerden bulaşan 'toxoplasma' enfeksiyonu geçirmesi olduğunu söyledi. Akbaş’ın ifadesine göre Akbaş çiftinin ilk bebekleri bu enfeksiyon nedeniyle prematüre doğmuş ancak bebek hayata tutunamamıştı. Beyhan Akbaş, bu hastalığı yaşayan ilk kişi olmuş, bu acı kayıptan sonra çiftin bir daha çocukları olmamıştı.

Aydemir Akbasin Esi Kimdir D

AYDEMİR AKBAŞ KİMDİR?

Aydemir Akbaş, 25 Şubat 1936 tarihinde İstanbul Feriköy'de doğdu. Arnavut bir baba ve Sürmeneli bir annenin oğlu olan Akbaş’ın babasının Balkan Savaşları'nda İstanbul'a geldiği amcası ise Hareket Ordusu mensubu olduğu biliniyor.

Galatasaray Lisesinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yapan Aydemir Akbaş, mesleğini icra ederken tanıştığı Altan Erbulak'ın yönlendirmesiyle tiyatro oyunculuğuna başladı.

Nisa Serezli, Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü tiyatro isimleriyle beraber çalışan Aydemir Akbaş, Keşanlı Ali Destanı, Direkler Arası, Zilli Zarife, Ferhat ile Şirin gibi oyunlarda sahne aldı.

1968’de Ayfer Feray – Nisa Serezli Tiyatrosu’nda 7 Kocalı Hürmüz oyununda rol alan sevilen oyuncu 1969’da Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu ve Ortakları Tiyatrosu’nun ortaklarından biri oldu. Bu çatı altında Nikah Kağıdı, Düşenin Dostu oyunlarında rol alarak sahneye çıktı. Aydemir Akbaş oyunculuğun yanı sıra birçok tiyatro oyununun da yönetmenliğini yaptı.

Sinemaya 1964 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı adlı film ile adım atan Aydemir Akbaş, filmden önce Keşanlı Ali Destanı’nın 31 Mart 1964’teki ilk tiyatro gösteriminde hem sahne amirliği yapmış hem de Sipsi Selim karakterine hayat vermişti.

Aydemir Akbaş bir süre Yılmaz Güney'in filmlerinde yer aldı sonrasında ise 1974 yılında Yeşilçam seks filmleri furyasında çok sayıda erotik komedi film ile seyirci karşısına çıktı. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile çalışarak senaryo çalışmaları yaptı.

Cem Davran ile 2007'de çevirdiği Avrupalı filmi Ekim 2007'de gösterime girdi. Şafak Sezer ile Kolpaçino serilerinde rol aldı.

Çoğu komedi türünde olmak üzere 100’den fazla filmde oyuncu olarak yer alan Aydemir Akbaş, 8 filmde de yönetmen koltuğuna oturdu. Bunun dışında 30 kadar tiyatro oyununda ve birçok TV dizisinde rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

Aydemir Akbaş, Türkiye'nin yaşayan en eski spor yazarlarından biri olmakla birlikte Galatasaray taraftarı ve Galatasaray Spor Kulübü üyesidir.

Aydemir Akbas A-2

AYDEMİR AKBAŞ’IN VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI

17 Ağustos’ta hayata gözlerini yuman Aydemir Akbaş’ın vasiyeti ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıllarda bir röportajda söyledikleri Akbaş’ın vefatının ardından gündem oldu. Zira usta oyuncu ölümünden sonra kedilerine iyi bakılmasını isterken hayatının film yapılmasını istemediğini de söylemişti.  Akbaş bu isteğini ise "Sakın hayatımı film yapmasınlar çünkü doğrusunu çekemezler..." ifade etmişti.

Aydemir Akbas B

ŞAFAK SEZER AYDEMİR AKBAŞ’IN CENAZESİNDE İSYAN ETTİ

Uzun zamandır kanserle mücadele eden ve 17 Ağustos’ta verdiği ölüm kalım savaşını kaybeden Aydemir Akbaş için ilk olarak Galatasaray Lisesi’nde anma töreni düzenlendi.

Törenin ardından sevilen oyuncunun cenazesi, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’nde kılınan öğle namazını müteakip Feriköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına, sanatçı İbrahim Tatlıses, İstanbul Valisi Davut Gül, oyuncu Şafak Sezer, , Bülent Bilgiç, Mehmet Ali Erbil, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve sanatçı Candan Erçetin’in yanı sıra çok sayıda seveni ve ünlü isim katıldı.

Tanınmış isimlerin yer aldığı cenaze töreninde ünlü isimlerle fotoğraf çektirmek için izdiham yaratan vatandaşlar yüzünden imam cenaze namazını kıldırmakta zorlandı.

"İNANILMAZ BİR REZİLLİK"

Birsen Altuntaş'ın haberine göre, duruma isyan eden Şafak Sezer “Ben hayatımda ne böyle bir şey gördüm ne böyle bir yaşadım. Akıl hastanesinden kaçanlar cenazeye gelmiş gibiydi. Para isteyen mi dersin, iş isteyen mi! İnanılmaz bir rezillik… Dua edemedik, hiçbir yapamadık. Cami hocası namazı kıldıramayınca uyardı. İbrahim abi 45 yıllık arkadaşıyla vedalaşmaya gelmiş, zor duruma düştü. Tabutun etrafını garip kıyafetli TikTokçu çocuklar sarmış, garip hareketler yapıyorlar… Bir canlı yayın yapma modası başlamış. Akıl alır gibi değil. Dua etmemize izin vermediler, insan biraz saygı duyar” dedi.