Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys’a yenilen Galatasaray yoluna Avrupa Ligi’nde devam ederken, Süper Lig’i ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe de ön eleme turunda aldığı yenilgi ile Avrupa Ligi’nde oyna hakkı elde etmişti. UEFA Avrupa Ligi kuralarının çekilmesiyle Türkiye’yi temsil eden takımların rakipleri belli oldu. Hem GS, hem de FB’nin rakibi olan AZ Alkmaar ise kura sonucunda en çok konuşulan takımlar arasına girdi…

GALATASARAY, FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ’IN AVRUPA LİGİ’NDEKİ RAKİPLERİ

UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi Monaco'daki Grimaldi Forum'da gerçekleştirildi. Saat 14:00’te başlayan kura çekimi sonrasında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Avrupa’daki rakipleri de belli oldu. Buna göre:

Fenerbahçe'nin Rakipleri: Manchester United, Slavia Prag (D), Lyon, AZ Alkmaar (D), Union SG, Midtjylland (D), A.Bilbao, Twente (D)

Galatasaray'ın Rakipleri: Galatasaray'ın rakipleri: Tottenham, Ajax (D), PAOK, AZ Alkmaar (D), Dinamo Kiev, Malmö (D), Elfsborg, Rigas Skola (D)

Beşiktaş'ın Rakipleri: E. Frankfurt, Ajax (D), Maccabi Tel Aviv, Lyon (D), Malmö, Bodo/Glimt (D), A.Bilbao, Twente (D)

Az Alkmaar Nerenin Takimi B

AZ ALKMAAR NERENİN TAKIMI?

AZ Alkmaar, Hollanda’nın profesyonel futbol takımlarından biridir. Alkmaar ve Zaan bölgesinde bulunan kulüp, adını da yine buradan almaktadır. 1967 yılında kurulan kulüp maçlarını Alkmaar'daki 17.023 kişilik AFAS Stadion'da oynuyor ve ilk lig şampiyonluğunu 1981 yılında kazanmıştır.

AZ ALKMAAR TEKNİK DİREKTÖRÜ KİM?

AZ Alkmaar teknik direktörü olarak 17 Ocak 2024 tarihinden itibaren Belçika asıllı Maarten Martens görev yapmaktadır.