Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde bazı teğmenlerin kılıçlı görüntüleri tartışmalara yol açtı. Konuyla ilgili siyasi isimlerden peş peşe açıklamalar gelirken, konuyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de bir açıklama geldi.

"AZİZ ATATÜRK'LE ÖRTÜLMEMEMİ VE GİZLENMEMELİDİR"

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin açıklamalarından başlıklar şöyle: 
Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?

Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur.

"TÜRK ORDUSU KANUN ORDUSUDUR"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şunları ifade etti:

"Kara, deniz ve hava kuvvetlerimizde 3 kız öğrencimiz birinci oldu. TSK göz bebeğimizdir. Teğmenlere hakaret kabul edilemez. Eski vesayet anlayışının diriltilme çabasına izin vermeyiz. Eski vesayet anlayışının diriltilme çabası da yanlıştır. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Bu teğmenler ülkemizin geleceği için yetiştirilmiştir. 'Hükümete kılıç çekti' diyenler vesayeti diriltmek istiyor."