Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuru sonuçları 2024 başvuru yapan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Üniversite eğitimi alacakları şehirlerde barınma ihtiyacını karşılayabilmek için başvuruda bulunan öğrenciler sonuçlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek son dakika açıklamaya odaklanmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KYK yurt sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

"YURTLARIMIZA HOŞ GELDİNİZ"

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yürütülen KYK yurt başvuruları, 20 Ağustos Salı günü başlamış ve 24 Ağustos Cumartesi günü saat 23.59'da sona erdi. Yurt yerleştirme sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak "Sevgili gençler, GSB Yurtları yerleştirme sonuçları açıklandı. Üniversite hayatınız boyunca yuva sıcaklığıyla hizmetinizde olacak yurtlarımıza şimdiden hoş geldiniz" dedi. 

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

KYK yurt başvuru sonuçlarına e-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek. Başvurularını eksiksiz tamamlayan öğrenciler, başvuru sonuçlarını bu platform üzerinden öğrenebilecekler.