ODTÜ Devrim Stadyumu'nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplu mezuniyet töreni saat 18.00'de başladı. 

Odtü 2

ÖĞRENCİLERDEN YİNE DİKKAT ÇEKCİ PANKARTLAR

Tören, bando eşliğinde çalınan 100. Yıl Marşı ve yürüyüşüyle başladı. Kortej yürüyüşünde cübbelerini giyen öğrenciler yine birbirinden dikkat çekici pankartlar taşıdı. 

Odtü 3

YÜRÜYÜŞ SIRASINDA EVLİLİK TEKLİFİ

Yürüyüş sırasında, Ahmet Yavuz adında bir avukat, kız arkadaşı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden mezun Ela Almeriç'e sürpriz yaparak evlilik teklif etti. 

Odtü 10

ELEKTRİKLER KESİLDİ, REKTÖR PROTESTO EDİLDİ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 16 Ağustos'ta göreve başlayan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, mezun öğrencilere ve ailelerine hitaben konuşma yaptı. Rektör Yozgatlıgil'in konuşması sırasında elektrikler kesildi ve ses sistemi çalışmadı. Prof. Dr. Yozgatlıgil, bir grup öğrenci tarafından da protesto edildi. Arızanın giderilmesinin ardından Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil konuşmasını tamamladı. Yozgatlıgil konuşmasında şunları söyledi:

Odtü 11

"MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNDE SİZE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

"Sizler, ODTÜ'nün değerleriyle donanmış bireyler olarak hem Türkiye'nin hem de dünyanın dört bir yanında karşılaşılmakta olan zorluklara çözüm üretecek güce sahipsiniz. Ülkemizin tam bağımsızlığı ve Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında sizlere büyük görevler düşüyor. Yenilenebilir enerji, gıda arz güvenliği ve iklim değişikliği gibi büyük zorluklarla başa çıkmak ve sağlık ile savunma sanayi teknolojilerinde küresel seviyede rekabet edecek bir düzeye ulaşmak için milli üretim kabiliyetlerimizi güçlendirmek, hem özgürlüğümüz hem de refahımız için kritik öneme sahiptir."

ODTÜ75 VE ODTÜ100 VİZYON PROJELERİ

"ODTÜ'nün 75. yılı olan 2031 ve 100. yılı olan 2056 için birlikte oluşturacağımız ODTÜ75 ve ODTÜ100 vizyon projeleri, üniversitemizi geleceğe taşıyacak stratejik adımları içerecek."

Odtü 6

2 BİN 730 ÖĞRENCİ DİPLOMALARINI ALDI

ODTÜ'yü birincilikle bitiren mezunlara diplomaları Rektör Yozgatlıgil tarafından takdim edildi.

Odtü 8

Yozgatlıgil, 2024 yılı mezunları arasında yer alması beklenirken erken yaşta hayatını kaybeden ODTÜ öğrencisi Teoman Mehmet Arslan'ın diplomasını ise ailesine takdim etti.

Odtü 9
ODTÜ'de bu yıl, 530 yüksek lisans ve 284 doktora mezunu diplomalarını almaya hak kazanırken, lisans programlarından, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nden mezun olan 308 öğrenci dahil olmak üzere toplam 2 bin 720 öğrenci mezun oldu.

Odtü 7