Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Restoranda savcı ve ailesine yönelik darp ile ilgili konuşan Bakan Tunç, Instagram'ın açılıp açılmayacağı ile ilgili de konuştu. 

Savcı ve ailesine restoranda darp ile ilgili olarak Bakan Tunç şunları söyledi:

Bu tür olaylar hoş olaylar değil. Şiddet olaylarının hiçbirinin kabul edilmemesi gerekiyor. Bir soruşturma süreci var. Kimler suçlu? Oradaki kararı verecek targı makamı. Sosyal medya ve bazı yayın kuruluşlarında olay farklı anlatıldı. Öncelikle olayın doğruluğunu tespit etmek gerekiyor. Sonradan özür dilemek zorunda kalınıyor. 

INSTAGRAM AÇILACAK MI?

BTK bağımsız bir kurum. 5651 sayılı kanunumuz var. 2020'de internet kanununda önemli değişiklikler yapıldı. Bu konuda herkesin görevleri söz konusu. Katalog suçlar dediğimiz, çocukların cinsel istismarına yönelik suçlar, Atatürk alyehine yönelik suçlar gibi internet ortamında yayın söz konusu olduğunda bu yayının durdurulması için bir yetki. Bilgi teknoloji kurumu hangi gerekçelerle hangi yayınları durdurma kararı aldığını ilgili sosyal medya kuruluşuna bildiriyor. Bu yetki suç teşkil ediyorsa bunlarla yetkili. İlgili sosyal medya şirketine tebliğ edilmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti. Türkiye'de yayın yapan sosyal medya kuruluşları bu kurallara uyacak. Kimsenin ayrıcalığı yok. Suçlular nasıl yaptırıma tabi tutuluyorsa, sosyal medya da suçtur. Toplumu suçtan korumak gerekir, her şey hukuk çerçevesinde gerçekleşir. 

HANİYE'YE BAŞSAĞLIĞI PAYLAŞIMLARININ KALDIRILMASI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SIĞAR MI?

Haniye’nin öldürülmesi konusunda başsağlığı dileyen vatandaşlarımızın paylaşımları kaldırıldı. Bu basın özgürlüğüne sığar mı?