Herkes "Instagram ne zaman açılacak?" sorusunun yanıtını merak ederken, dün kritik bir toplantı gerçekleşti. Katalog suçlar nedeniyle kısıtlama getirilen Instagram'la ilgili olarak Bakan Uraloğlu, henüz bir sonuç olmadığını ifade etmişti. İşte Instagram yetkililerinin savunması...

HAMAS'I TERÖR ÖRGÜTÜ KABUL ETTİKLERİ İÇİN ENGELLENDİ SAVUNMASI

Edinilen bilgiye göre toplantıya Uraloğlu’nun yanı sıra, Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileri de katıldı. META’ya, katalog suçlar ve toplumun hassasiyetlerine aykırı içeriklerin yanı sıra, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yayımlanan taziye mesajları konusundaki tutumunun kabul edilemez olduğu mesajı bir kez daha açıkça ifade edildi. META ise ABD’nin Hamas’ı terör örgütü kabul ettiğini, bu çerçevede paylaşımların algoritmalarla engellendiği savunmasını yaptı.

İÇERİK LİSTESİ VERİLDİ

Uraloğlu başkanlığındaki heyet ise örnekleri sıralayarak Türkiye’nin terör örgütü listesinde yer alan PKK, PYD ve FETÖ’ye yönelik destek mesajlarının da algoritmalarla engellenmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda META’nın PKK konusunda bu talebe yeşil ışık yaktığı belirtildi. Türkiye’nin platformdan kaldırılması istediği içerik listesi de şirkete ayrıca sunuldu. Görüşmede terör tanımı konusunda görüş ayrılığı yaşandığı belirtildi.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’

META’dan dün yapılan açıklamada ise, “Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken, işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” denildi.

‘TAM İSTEDİĞİMİZ SONUCU ALMADIK’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Uraloğ-lu, “Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını dü-şünmüyoruz” diye konuştu.