Türkiye günlerdir bakanlığın yayınladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesini konuşuyor. Listede en çok köftesinde 'domuz eti' tespit edilen Köfteci Yusuf dikkat çekti. 278 şubesi bulunan Köfteci Yusuf'la ilgili gelişmeler yakından takip edilirken listede gözden kaçan bir isim tüm kafaları karıştırdı.

29 FİRMADAN 21'İ ONA AİT

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ifşa listesinde zeytinyağına tohum karıştırdığı tespit edilen 29 firmadan 21'inin Onay Ticaret'in sahibi Sabri Akın adına kayıtlı olduğu görüldü. İddiaya göre Sabri Akın adına kayıtlı 43 farklı marka daha bulunuyor.

DAHA ÖNCE DE TAKLİT VE TAĞŞİŞ TESPİT EDİLMİŞ

Gazeteci Fulya Soybaş, konuyu Hürriyet'teki köşe yazısında kaleme aldı. Soybaş, Sabri Akın'ın yıllardır tüketici tarafından şikayet edildiğini, daha önce de taklit ve veya tağşiş yaptığının tespit edildiğini yazdı. 

BU CEZALARA BU HİLELER AZ BİLE!

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, taklit ve tağşiş yapan firmalara verilen cezaların az olduğunu savundu. 2021 yılında düzenlenen yasaya göre  54 bin 555 liradan az olmamak ve 545 bin 550 lirayı aşmamak kaydıyla yıllık gelirlerinin yüzde biri oranında idari para cezası uygulandığını ifade eden Yıldırım, "Bu cezalara bu hileler az bile! Aslında yasada hapis cezası da var ancak uygulandığını pek görmedik" ifadelerini kullandı.