Motosikletli suikast TİM'i ile Türkiye'de dehşet saçan Barış Boyun için istenen ceza belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Barış Boyun, '"cinayet suç örgütü kurmak" ve "yönetmek" ile suçlandı. Örgüt lideri için 1'i ağırlaştırılmış 3 müebbet ve 349 yıl 9 ay'a kadar hapis cezası istendi. 

311 SANIK YER ALIYOR

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından İtalya'da tutuklu bulunan Barış Boyun'un liderliğini yaptığı o örgütün ana davası açıldı. Hazırlanan 574 sayfalık iddianamede 311 sanık yer alıyor. 

ENGİN POLAT'IN İSMİ DE YER ALDI

İddianamede, çetenin yöntemlerine yer verildi. Örgütün karşılarında duranları tehdit edip zorla kendine bağladığı, kabul etmeyenleri ise öldürdüğü anlatıldı. Yaptıkları eylemlerin amacı ise, Türkiye'nin en büyük suç örgütü olmaktı. 95 farklı eylemin yer aldığı o iddianamedeki eylemlerinden birinin mağduru da Engin Polat çıktı. Engin Polat'ın da adı iddianamede şikayetçi sıfatıyla yer alıyor. Engin Polat'ın, geçtiğimiz dönemlerde iş yerlerinden biri motosikletli 2 kişi tarafından kurşunlanmıştı.

RAPÇİ DETAYI

Dikkat çeken bir detay da şarkıları milyonlarca kez dinlenen rapçilerin şüpheli sıfatıyla yer almasıydı.  Rapçiler, şarkılarıyla gençleri etkileyerek örgüte eleman kazandırmaya çalıştı. "Muti" ve "Heijan" kod adlı rap sanatçıları, gençlerin yakından takip ettiği şarkıcılardı. "Daltonlar" ve "Aynen" gibi şarkıları Barış Boyun'un talimatlarıyla yazılmış, amacı da gençleri 15-25 yaşındaki gençleri örgüte kazandırmaktı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAKLAR

Yaptığı şarkılar ve sözleriyle dikkat çeken Heijan ve Muti için hapis cezası istendi. İki isim önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacaklar.