CHP Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a, Adana 8. BAM Ceza Dairesi tarafından siyasi yasak getirildi. Söz konusu durumun ayrıntılarını ve konuya ilişkin Kadir Aydar'ın açıklamasını bir araya getirdik.

KADİR AYDAR'A NEDEN SİYASİ YASAK GETİRİLDİ?

Adana 8. Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi, CHP Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar için tehdit suçu dolayısıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Karar, davada oy çokluğu ile onandı.

AYDAR'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar konuya dair resmi bir açıklama yaptı ve, “Deliler incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler için duruşma açılmaksızın dosya sonuçlandırılmıştır. Ortada büyük bir hukuk garabeti oluşmuştur. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat etmiş siyaset yapan sanıkların ise cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde açıkça da bu durum ifade edilmiştir. Karara karşı tabii ki yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Ssssss

KADİR AYDAR KİMDİR?

Kadir Aydar, 6 Haziran 1988'de Adana'nın Ceyhan ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğduğu ilçede bitiren Aydar, İstanbul'da Piri Reis Üniversitesi Uzak Yol Vardiya Kaptanlığı Bölümünü bitirdi. Çukurova Üniversitesi Yönetim Pazarlama ve Muhasebe Bölümü ile Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünü de tamamlayan Aydar, müteahhitlik şirketi kurarak iş hayatına atıldı.

Aydar, Ceyhan Ticaret Borsası Meclis Üyeliği, Ceyhan İş Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Ceyhan Genç İş Adamları Derneği İkinci Başkanlığı da yaptı. CHP Ceyhan İlçe Başkanlığı görevinde de bulunan Aydar, 31 Mart 2019'da Ceyhan Belediye Başkanı seçildi. Ancak, Kadir Aydar'ın mazbatası 2020'nin Mart ayında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından adli sicil kaydındaki cezası nedeniyle iptal edildi. Kadir Aydar, evlidir.