Adana'da yaşayan 39 yaşındaki Tuğba Dalokay, şiddetli baş ağrısı ve görme problemleri nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda Dalokay’ın beyninde tümör tespit edildi. Riskli bir ameliyat geçiren Dalokay, Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’e başvurarak ‘Olfaktor Oluk Meningiomu’ teşhisi aldı. 29 Şubat’ta gerçekleştirilen başarılı operasyonla tümör alındı ve Dalokay sağlığına kavuştu. Şu an rutin kontrolleri devam eden Dalokay, ameliyat sonrası kendini iyi hissettiğini belirtti.

ŞİDETLİ BAŞ AĞRISI VE GÖRME BOZUKLUKLARI

Tuğba Dalokay, yaşadığı süreci şu sözlerle ifade etti: “Şiddetli baş ağrılarım vardı ve gözümde görme bozuklukları oluşmaya başlamıştı. Hastaneye gittiğimde iyi türlü tümör olduğunu söylediler. Daha sonra Orhan hocamıza geldim. Bana riskleri açıkladı. Ani bir kararla ben bu şekilde yaşayamam deyip ameliyat olmaya karar verdim. Şuanda çok iyiyim.”

Tömür

"BARDAĞIN BOŞ OLANI DEĞİL, DOLU TARAFINI GÖSTERDİM"

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Orhan Şen ise, “Hastamızın beyninin çok hassas bir bölgesinde tümör vardı. Hastamız çok korkmuştu ve endişeliydi. Muayenesini yaptık. Görme kaybı, koku alamama ve şiddetli baş ağrısı vardı. Kendisine ameliyatla ilgili riskleri anlattım. Bardağın boş olanı değil, dolu tarafını gösterdim. Çünkü hastanın bundan başka şansı yoktu. Hastamızı 7 ay önce ameliyata aldık ve çok şükür şuan da bir sıkıntısı yok ” şeklinde konuştu.