Venezuela'da temmuz ayının sonunda gerçekleşen seçimlerin ardından yaşanan gelişmeleri dünya takip ederken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan şoke eden bir açıklama geldi. Ülkede 28 Temmuz'daki devlet başkanı seçiminde muhalefet koalisyonunun adayı olarak yarışan Edmundo Gonzalez hakkında tutuklama emri çıkarılmasıyla siyasi gerilimin arttığı dönemde konuşan Maduro, Noel'in Ekim ayında kutlanmasına karar verdiğini söyledi.

"1 EKİM’DE ERKEN NOEL İLAN EDECEĞİM"

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Maduro, "Eylül ayındayız ve şimdiden Noel atmosferine girdik sayılır. Bu yüzden bu yıl, hepinize saygılarımı sunmanın ve hepinize minnettarlığımı göstermenin bir yolu olarak, 1 Ekim'de erken Noel ilan edeceğim” dedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DE YAPTI

2013'ten beri iktidarda olan Maduro'nun Noel tarihini ilk kez öne çekmiyor. Bunu pandemi döneminde de yapmıştı ancak hiç bu kadar erken olmamıştı.

NE OLMUŞTU?

Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) 29 Temmuz'da duyurduğu sonuçlara göre, Nicolas Maduro, yüzde 51,20 oyla Venezuela'daki devlet başkanı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet koalisyonu adayı Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado seçim sonuçlarını reddetmişti.

Mahkeme 28 Temmuz'daki seçimleri kazandığını ileri süren 75 yaşındaki eski diplomat Gonzalez'in tutuklanmasına karar vermişti.