Meltem Kaya Sapmaz-Ekol Haber

Sofraların vazgeçilmezi ekmek Manisa'da 5 lira oldu. Büyükşehirlerde suyun bile 10-15 lira arasında satılmasına rağmen ekmeğin nasıl 5 liraya satılacağı merak konusu oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'ın Basın Danışmanı Önder İnce ekolhaber.com.tr'ye konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ekmeği maaliyetinden daha az bir paraya sattıklarını anlatan İnce, "Önceki dönemlerde gelirler Manisa FK'ya aktarılıyordu" dedi.

MANİSA'DA EKMEK 5 LİRA OLDU

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, resmi X hesabından "Seçim döneminde billboardlarımızı yırttılar, yapamazsınız dediler. Manisa'da ekmek 5 TL. Hayırlı olsun" diyerek müjdeyi verdi. Bu duyurunun ardından ekmeğin nasıl bu kadar ucuz olduğu merak edildi. 

HEM FIRINCILAR HEM HALK KAZANDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'ın Basın Danışmanı Önder İnce konuyla ilgili şunları söyledi: 

Manisa'da ekmek bugün itibarıyla 5 lira oldu. Üstelik bu fırınlardan alınan 200 gramajlı ekmek. Biz ekmeği fırınlardan alıyoruz. Fırıncılar yüzde 25 kapasiteyle çalışıyordu; bize satın dedik. Hem fırıncılar hem de halk kazandı. 

ÖNCEKİ DÖNEMLERDE GELİR MANİSA FK'YA AKTARILIYORDU

Fırından aldığımız bir ekmeğin maliyeti 6.18 TL. Belediye sübvanse ediyor. Daha önceki dönemlerde gelirler Manisa FK'ya aktarılıyordu. Rantı kesince halka yansıttık. Rant değil, halk diyoruz. 2 ton suyu 1 TL'ye verdik. 

ZARARI KAMU VERSİN

Çeşitli kısıtlamalar var. İller bankasındaki bütçelere kısıtlama geliyor. Zararı vatandaş değil kamu versin.

17 İLÇEYE YAYACAĞIZ

Halk ekmek büfelerini ayrıca 17 ilçeye yayacağız. 

KENT LOKANTASI GELİYOR

Manisa'ya ilk kez sosyal hizmet geldi. Eylül ortasında kent lokantası da açacağız.