Ankara'nın Etimesgut ilçesinde faaliyet gösteren bir çayevinde, siyaset ve küfürlü konuşma yasaklandı. Çayevi sahibi Serdar Aktaş, müşteriler arasında dostluğu pekiştirmek ve tartışmaları engellemek amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını belirtti. Aktaş, "Sevgi dilini yaygınlaştırmak için böyle bir uygulamaya geçtik" dedi.

B U C A Y E V I N D E S I Y A S E T K O N U S M A K Y A S A K 388714 107874

MASALARA VE GİRİŞE YAPIŞTIRDI

İstasyon Mahallesi'nde çayevi işleten Aktaş, masalara ve iş yeri girişine "Bu çayevinde küfürlü konuşmak ve siyaset konuşmak yasaktır" ve "Küfredeceksen sus" yazılı afişler astı. Amaçlarının, tartışmaların önüne geçerek, insanlar arasında daha olumlu bir iletişim ortamı sağlamak olduğunu vurgulayan Aktaş, bu sayede küfür ve siyasi tartışmaların azalmasını hedeflediklerini ifade etti.

DOSTLUKLAR PEKİŞSİN DİYE

Serdar Aktaş, siyaset ve küfürlü konuşmaların müşteriler arasında gerginlik yarattığını belirterek, "Burada insanlar siyaset tartışırken kardeş kardeşe düşüyor. En yakın arkadaşlar bile tartışmalar nedeniyle birbirine kırılabiliyor. Biz de bunu engellemek adına böyle bir çözüm yolu bulduk" dedi. Uygulamanın başladığından bu yana müşterilerin yazılara dikkat ettiğini ve olumlu geri dönüşler aldığını da sözlerine ekledi.

B U C A Y E V I N D E S I Y A S E T K O N U S M A K Y A S A K 388712 107874

Kaynak: DHA