MANİSA GÖRDES'TE YANGIN
Manisa'nın Gördes ilçesinde dün çıkan orman yangınına müdahale edilirken, farklı bir noktada çıkan orman yangınını söndürmek için çalışma başlatıldı. Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda dün saat 14.34'te çıkan yangını havadan ve karadan kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, buradaki yangından uzakta farklı noktadaki Kayacık Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda da yangın başladı. Bunun üzerine bölgedeki ekiplere takviye yapıldı.
Yangınlara, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 9 helikopter, 70 arazöz, 17 su ikmal aracı, 8 dozer ve 6 yer ekibi müdahale ediyor.
İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ
Tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup ve 57 hanelik Yeniköy Mahallesi tahliye edildi. Karayakup Mahallesi’ndeki birçok evin zarar gördüğü, mahallede ise hasar tespit çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Milli Savunma Bakanlığı da Manisa'nın Gördes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 4 helikopterle havadan destek sağlandığını bildirdi.
ŞİDDETLİ RÜZGARLA ENERJİSİ YENİDEN YÜKSELDİ
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa'daki yangınla ilgili açıklamasında, "Manisa Gördes'te yangın olduğundan bahsetmiştim ve oldukça enerjisini düşürdüğümüzü söylemiştim ancak meteorolojik koşullar değişti. Çok kararsız ve şiddetli bir rüzgar yine başladı. Enerjisinde yeniden bir artış meydana geldi. Arkadaşlarımız buranın kontrol altına alınmasıyla ilgili de çok yoğun çabalarını sürdürüyorlar" dedi. 

Yangın1

AYDIN'DAKİ YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor. Alhisar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri yönlendirildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
 

Yangın2

BODRUM VE MİLAS'TA ALEVLER YÜKSELDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda başlayıp zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeye sıçrayan yangın kontrol altına alındı. İslamhaneleri Mahallesi'ndeki makilik alandan ve zeytinlikten dumanların yükseldiğini görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir helikopter, çok sayıda arazöz ve Muğla Büyükşehir Beledisine bağlı itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, makilik alanda başlayıp zeytinliğe sıçrayan yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 20 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.
Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına ise müdahaleler sürüyor. Beçin Çamovası yakınlarındaki ormanlık alandan dumanların yükseldiği ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.
 

Yangın3-1

GÖYNÜK-NALLIHAN KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle Göynük-Nallıhan kara yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Göynük ilçesi Bekirfakılar mevkisinde 15 Ağustos Perşembe günü meydana gelen ve devam eden orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatılmıştır" denildi. 

KARABÜK'TE DE MÜCADELE SÜRÜYOR

Karabük'ün Ovacık ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Beydini köyü mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 9 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer, 11 pikap, 4 ilk müdahale aracı ile 81 personel sevk edildi. Ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangın nedeniyle oluşan duman, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki şehir merkezinden görüldü.

Çanakkale 1

ÇANAKKALE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Yumaklı, "An itibarıyla Çanakkale Eceabat yangını kontrol altına alındı. Manisa'daki ormanlık alanda 14 Ağustos'ta başlayan yangın vardı. O kontrol altına alınmıştı. Ancak bölgeden 8 kilometre mesafede bir başka nokta da yangın başladı. Buradaki yangına müdahale sürüyor" dedi.

Çanakkale 2