SİNAN TURP / EKOL HABER

Türkiye'nin konuştuğu cani Semih Çelik, 2 genç kızı vahşice öldürmesinin ardından intihar etmişti. 19 yaşındaki Semih Çelik'in evinden çıkan eşyalar ise görenlerin kanını dondurmuştu. Özellikle kendi çizdiği bir resimde, genç bir kızın ellerinin, ayaklarının ve başının kesilmiş halde olduğu, kafasının bacaklarının arasında olduğu görülmüştü. 

Semih3

INCEL GRUPLARA KATILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Semih Çelik hakkında yapılan araştırmalarda, "involuntary celibate" kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş 'istemsiz bekarlık' anlamına gelen Incel gruplarıyla teması olduğu belirlendi. Bu grupların kendileri istemelerine rağmen romantik veya cinsel partner bulamamaları ile tanımlayan bir internet alt kültürünün üyeleri olduğu bilinirken, bu grupların özellikle kadınları ve çocukları hedef aldığı tespit edildi. 

İncel grupları neye inanıyor? Hepsi mercek altına alındı: Katil Semih Çelik'e böyle övgüler dizmişler! İncel grupları neye inanıyor? Hepsi mercek altına alındı: Katil Semih Çelik'e böyle övgüler dizmişler!

ORTAYA ÇIKAN SKANDALLAR SONRASI DISCORD KAPATILDI

Incel grupların, Discord isimli mesajlaşma uygulamasında kadınları ve çocukları tehdit ederek ağlarına düşürdüğü, çeşitli şantajlarla cinsel istismarlarda bulundukları saptandı. Harekete geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, istenilen bilgileri yetkililerle paylaşmayan Discord'a erişim engeli getirdi. 

Discord1-1

CANİ SEMİH ÇELİK PSYCO PASS DİZİSİNDEN Mİ ETKİLENDİ?

Kan donduran olayda gelişmeler devam ederken, 2012 yapımı Psycho Pass isimli psikolojik gerilim temalı bir anime dizisi kafalarda yeni soru işaretlerine yol açtı. Dizideki bir sahnede, Semih Çelik'in işlediği cinayetin bir benzeri yer alıyor. Genç kızın satanist bir ritüel amacıyla tuzağa düşürüldüğü anime dizisinde, "Bedeni parçalara ayır", "Şehrin göbeğine getir" gibi ifadeler yer alıyor. 

Resim1

EVDEKİ RESİMLE BİREBİR ÇIKTI

Semih Çelik'in evinde bulunan ve kendi çizdiği resmin aynısı, anime dizisindeki sahnede de görülüyor. Dizide satanist ritüel için öldürülen kızın bedeni, Çelik'in çizdiği resimdeki gibi olması diziden mi etkilendiği sorularını akıllara getirdi. Semih Çelik'in anime dizisinden etkilenip, satanist gruplara mı katıldığı, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in bir ritüel için mi öldürüldüğü sorusu yetkililerin yapacağı araştırmaların sonucunda belli olacak.