Strand, balinanın ölüm nedeninin henüz belirlenemediğini ifade ederken, hayvanın vücudunda kuşlar veya diğer deniz canlıları tarafından yapıldığı düşünülen yaraların bulunduğunu belirtti. Strand, "Bu çok üzücü bir durum. Hvaldimir, Norveç'te binlerce insanın kalbine dokunmuş bir canlıydı." dedi.

CASUS BALİNA ÖLÜ BULUNDU

Hvaldimir, ilk kez 2019'da Norveç'in kuzey sularında, üzerine monte edilmiş bir kamera mekanizmasıyla yüzerken fark edilmiş ve kısa sürede dünya çapında bir üne kavuşmuştu. Rusya tarafından casusluk amacıyla eğitildiği spekülasyonları, balinaya "Hvaldimir" isminin verilmesine yol açmıştı; bu isim Norveççe "balina" anlamına gelen "hval" ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in isminden türetilmişti.

Balina1

RUS DONANMASI EĞİTMİŞTİ

Norveçli yetkililer, balinanın üzerinde özel olarak tasarlandığı izlenimi veren bir mekanizma bulunduğunu, bu mekanizmanın her iki yanında GoPro kameraları için yuvalar bulunduğunu belirtmişti. Ayrıca mekanizma klipslerinde "St. Petersburg" ibaresinin yer alması, Hvaldimir’in Rusya’nın Murmansk bölgesinden geldiği ve Rus donanması tarafından eğitilmiş olabileceği teorisini güçlendirmişti.

Casus Balina