Dünya

Çeçen lider Kadirov’dan kritik iddia: Rus milletvekilleri bana suikast düzenleyecek!

Rus haber ajansı TASS’ın aktardığına göre, Çeçen Lider Ramazan Kadirov, komşu bölgelerdeki Rus milletvekillerini kendisine suikast düzenlemeye çalışmakla suçladı ve aksini kanıtlamamaları halinde "intikam" almakla tehdit etti.

Abone Ol

Rus haber ajansı TASS, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki olan Çeçenistan lideri Ramazan Kadırov'un Çeçen güvenlik yetkilileriyle yaptığı bir toplantıda Çeçen dilinde yaptığı açıklamaları aktardı. Toplantının videosu çarşamba günü Kadırov'un kişisel Telegram kanalında yayınlandı.

"PARA KARŞILIĞINDA YAPACAKLAR"

Kadırov'un, "Tanıklar var, onlara emir vermeye çalışan, emir karşılığında ne kadar alacaklarını soran insanlar var” dediği aktarıldı.

"İNTİKAMIMI ALACAĞIM"

Kadırov'un Rusya parlamentosunun üç üyesinden (ikisi Dağıstan ve biri İnguşetya'dan) şüphelendiği aktarılırken Çeçen lider "Aksini kanıtlamazlarsa intikamımı alacağım" ifadesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgenin 1990'larda ayrılma girişimi sırasında Rus güçleriyle savaşan eski bir Çeçen bağımsızlık savaşçısı olan Kadırov, sonunda Moskova'nın yanında yer aldı. Babasının öldürülmesinden üç yıl sonra, 2007'de Çeçenya'nın lideri oldu.

Putin, bölgede istikrarın korunması karşılığında Kadırov'a Çeçenya'yı yönetme özgürlüğü verdi. Rusya'nın Ukrayna'daki savaş çabalarına yardım etmek için asker sağlamak da dahil olmak üzere siyasette ve orduda önemli bir oyuncu haline geldi.