Espor dünyasındaki başarısının ardından Formula 2 ve Super Formula serilerinde Türkiye’yi temsil eden Cem Bölükbaşı, 2024 yılında Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası'nda (ELMS) yarışmaya devam ediyor. Dayanıklılık yarışlarının önde gelen organizasyonlarından olan ELMS, dört saatlik zorlu mücadeleleriyle pilotları hem fiziksel hem de zihinsel olarak sınıyor.

BEŞİNCİ YARIŞINA ÇIKACAK

Bölükbaşı, Lüksemburg merkezli DKR Engineering takımıyla Mugello pistinde beşinci yarışına çıkmaya hazırlanıyor. Tarihi pistte gerçekleşecek yarışta, takım arkadaşlarıyla birlikte podyum mücadelesi verecek. 42 aracın start alacağı bu heyecan dolu yarış, 29 Eylül Pazar günü Türkiye saatiyle 12.30’da başlayacak ve European Le Mans Series YouTube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

678-5

ARACI EN ÜST SEVİYEDE

Bölükbaşı, serideki en üst seviye araçlardan biri olan LMP2 Prototip 2 (LMP2 Pro/Am) ile mücadele edecek. Bu sınıf, Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası’nın en prestijli kategorilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Sezon sonunda ise LMP2 ve diğer kategorilerde şampiyon olan takımlar, ünlü Le Mans 24 Saat Yarışı'na katılma hakkı kazanacak.

Le Mans Serisi Avrupa Şampiyonası, toplamda altı yarıştan oluşuyor ve sezonun son yarışı 19 Ekim’de Portekiz'in Portimao pistinde gerçekleştirilecek. Bu zorlu sezon boyunca sadece ilk 10 sırada yer alan pilotlar puan alabiliyor ve her puan, şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyor. Ayrıca sıralama turlarında pol pozisyonunu alan pilota ekstra 1 puan veriliyor.

Kaynak: Can Doker