Gündem

Cem Garipoğlu yaşıyor mu? Sır perdesi aralanıyor! Otopsiye giren doktor ve savcı konuştu!

15 yıl önce Münevver Karabulut’u canice katleden Cem Garipoğlu’nun kabri dün saat 11.00’de açılmıştı. Karabulut ailesi, Garipoğlu'nun ölüp ölmediği yönündeki şüpheleri bulunmaktaydı. Savcılık, Garipoğlu’nun ölümünü kesinleştirmek için cenazeden DNA örnekleri alınmasını izin verdi. Ardından o dönem Garipoğlu’nun otopsisine giren doktor ve savcı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

2014 yılında cezaevinde intihar ettiği bilinen Cem Garipoğlu’nun ölüp ölmediğine dair tartışmalar devam ediyor. Canlı yayına katılan dönemin Silivri Cezaevi'nden sorumlu olan eski Silivri Cumhuriyet Savcısı Metin Arda ile otopsiyi yapan Adli Tıp Kurumu Eski Morg İhtisas Dairesi Başkanı Prof.Dr. Sermet Koç, Garipoğlu’nun ölümüne dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

ARDA: ''CEM GARİPOĞLU'NUN CANSIZ BEDENİ YERDE YATIYORDU''

Yayına katılan eski Silivri Cumhuriyet Savcısı Metin Arda otopsiyi yapan Adli Tıp Kurumu Eski Morg İhtisas Dairesi Başkanı Prof.Dr. Sermet Koç, Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın’dan gelen soruları yanıtladı. Eski Silivri Cumhuriyet Savcısı Arda, Cem Garipoğlu’nun öldükten sonraki ilk dakikalarda neler yaşandığını anlattı. Arda, şunları söyledi:

"Koğuşta adli otopsi işlemi yapıldı. Nöbetçi savcı Tuğba hanımdı. Ben de cezaevine intikal ettiğimde savcı hanım koğuşa girmişti. Koğuşta ölü muayenesini yapıyordu. Kamera ile çekimli olarak yapılıyordu. O sırada Cem Garipoğlu'nun cansız bedeni yerde yatıyordu. Bir adli tıp uzmanımız da oradaydı. Ölü muayenesi yapılıyordu. Başındaki poşeti dahi savcı hanım geldiğinde çıkarmışlar. Çünkü sabah sayımında personel girdiğinde eks olduğunu fark ediyorlar. Savcı hanım hem görüntülü hem de sesli bir kayıt yaptırıyordu."

"İNTİHAR İÇİN ÖNCE İP SONRA POŞETİ DENEMİŞ"

Eski Silivri Cumhuriyet Savcısı Arda, poşetle intihar vakası biraz tuhaf geldiğini belirterek, ‘‘Eller serbestken havasız kaldığında yani poşeti yırtabilir bunu yapmamış olabilir diye adli tıp uzmanının kulağına eğildim ve bu durumu sordum. Bana alttan bağlamış kendisi karbonmonoksit soluyor dedi. Sanıyorum bir uyuşma bayılma, onu öyle anlattı bana. Pencerede ip kalıntısı varmış önce onu denemiş. Onda sanırım cesaret edememiş olabilir daha sonra bu poşeti denemiş" dedi.

KOÇ: ''POŞETİ BOĞAZINDAN DARALTARAK İNTİHAR ETMİŞ''

Otopsiyi yapan Adli Tıp Kurumu Eski Morg İhtisas Dairesi Başkanı Prof. Dr. Sermet Koç, ölümün ardından o dönem anne ve babadan örnek alındığını belirtti. Otopsinin kamera ile çekiminin de yapıldığını söyleyen Adli Tıp Kurumu Eski Morg İhtisas Dairesi Başkanı Prof.Dr. Koç, "Anne baba var Cem Garipoğlu var ve bunun akabinde fiziksel benzerlik ve diğer bütün hususlar gözümüzün önünde gerçekleşti. Yanlışlıkla iple boğuldu gibi falan şeyler var, onlar yanlış yorumlar. Bir iple falan boğma yok, poşeti boğazından daraltarak sıkı bir şekilde bağlayarak havasızlık oluşuyor ve zaten bayılma meydana gelince biri müdahale etmezse mümkün değil" şeklinde ifade etti.