Dünya

Çin'de yeni virüs alarmı! Kene ısırığıyla bulaşıyor: Avrupa ve Asya'ya da yayılmış olabilir

Çin'de kene kaynaklı yeni bir virüs keşfedildi. Kırım-Kongo kanamalı ateşe yakın bir tür olduğu belirlenen ve "Sulak alan Virüsü" adı verilen yeni virüs için önlemler alınırken, virüsün Asya ve Avrupa'da geniş bir dağılım alanı bulunduğuna dikkat çekildi. Öte yandan hayvanların da virüs için birer taşıyıcı olabileceği değerlendiriliyor.

Abone Ol

Covid-19 pandemisinin çıkış yeri olarak bilinen Çin'de, kene kaynaklı yeni bir virüs keşfedildi. Bu virüsün, ölüm oranının yüzde 30 olan Kırım-Kongo kanamalı ateşi virüsüne yakın bir tür olduğu belirlendi. 

SULAK ALAN VİRÜSÜ ADI VERİLDİ

Bilim insanları, kene ısırığıyla bulaşan yeni virüse "Sulak Alan Virüsü" adını verdi.

17 VAKA TESPİT EDİLDİ

Çin’in kuzeydoğusunda kene ısırığı sonrası akut ateş yaşayan diğer hastaları incelendi ve 17 yeni Sulak Alan Virüsü vakası daha tespit edildi. 

HAYVANLAR BİRER TAŞIYICI OLABİLİR

Araştırma ekibi, virüsün kaynağını belirlemek için bölgedeki keneler, evcil hayvanlar ve vahşi hayvanlar üzerinde geniş çaplı ekolojik incelemeler yaptı. Bu çalışmalar sonucunda koyun, domuz ve atlarda virüs tespit edildi ve bu hayvanların virüs için birer taşıyıcı olabileceği öne sürüldü.

AVRUPA VE ASYA'DA BÜYÜK RİSK

Ancak bu virüsü taşıyan kenelerin Avrupa ve Asya’da geniş bir dağılım alanı bulunuyor. Bu da virüsün daha geniş bir coğrafyada yayılmış olabileceğini düşündürüyor.