Sosyal medyada şiddet neden artıyor? Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekol TV'deki açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Genel Başkanlığa geri mi dönecek? CHP'nin Paris gezisi oy mu kaybettirdi? Mahmud Abbas'ın Türkiye ziyareti neyi ifade ediyor? Ekol TV izleyenleri Cübbeli Ahmet Hoca'ya hangi soruları sordu? Güncel Meseleler'de Çağlar Cilara sordu Cübbeli Ahmet Hoca yanıtladı. Programda öne çıkan konu ve başlıklar şu şekilde:

TOPLUMDA ŞİDDET NEDEN ARTTI?

Şiddetin en temel sebebi ekonomiktir. Kadına şiddet haramdır. Geçinemiyorsan boşanabilirsin. Hukukta da var, İslam'da da var. Ama çocuklarına ve hanımına bakmak zorundasınız. Mezhep babadan geçer. 

Sıkıntılı kalpler Allah'ı anmakla huzur bulur. Yaratan Allah'tır, yaşatan Allah'tır. Bunu unutmamak gerekir. Allah ile aramızı düzeltmemiz gerekir. Alkol, uyuşturucu zararlıdır. Birçok şiddete neden olur.

İnsanlar boş durmamalı. İlimle uğraşmalılar. Gençlik boş. Oyun oynuyorlar. Kalktı milleti taradı. Belgesel yerine vurdu, kırdı izliyorlar.

Allah'tan uzaklaşmak, internet oyunlarına herkesin ulaşabilmesi, televizyon dizileri şiddeti artırıyor. Ensest ilişki, halası ile vs ilişki... Bu terbiyesizliktir. Sabah programları da öyle. O andan hamile vs. Anadolu'daki köylere güven kalmadı.

"HERKESİN BELİNDE SİLAH VAR"

Herkesin belinde silah var. Herkeste pompalı tüfek var. İnsanlar birbirini vuruyor. Titiz davranılmalı. Adalet de işlemiyor. Çok geç kararlar veriliyor. Sonuçlanması 10 sene süren davalar oluyor.

Dinde ve adalet mekanizmasında zayıflama, eğitimde seviye düşmesi, dış güçlerin kültür emperyalizmi, oyunlar, diziler, yarışmalar vs şiddeti teşvik ediyor.

CHP'NİN PARİS GEZİSİ

Mansur Bey, işin doğrusunu açıklamıştır. Kendisinin daha önceden Paris'e gitme planı olduğunu Ekol TV'ye açıklamıştır. Orada birlik beraberlik görüntüsü vermeye çalıştılar. Gerisi kulis bilgisi ise bunlara itibar edilmemeli. CHP'ye rey kaybettirir mi? Bunu CHP'ye oy verenler düşünsün, ben bilemem.

"DAVUTOĞLU AK PARTİ'YE GEÇMELİ"

Ahmet Davutoğlu'nun partisi ile birlikte AK Parti'ye geçeceği konuşuluyor. Ahmet Bey'in AK Parti'ye geçmesi lazım. Ama geçeceğini sanmıyorum. Gazze yangın yeri. İsrail, Türkiye'yi hedef alıyor. Birlik bütünlük ve beraberlik için AK Parti'ye geçilmeli.

BÜLENT TURAN'IN ÖZ ELEŞTİRİ YAZISI

Bülent Bey doğru demiş. AK Parti'ye sahip çıkan yüzde 30-35 bir taban var. Arada kızanlar olabilir. Ama yüzde 15-20 oranında ne yaparsa yapsın savunanlar var. O da doğru değildir. 

KILIÇDAROĞLU GERİ DÖNEBİLİR Mİ?

Meral Hanım'ı ihanet ile suçlamış. Buna katılmıyorum. Meral Hanım'ın masadan kalkması doğru karardı. İki belediye başkandan birini aday yapmak istedi, Kemal Bey kendisini diretti. Kalkmasaydı sonuç değişir miydi? Onu bilemiyorum.

Kemal Bey, "Delegeler isterse düşünürüm" açıklaması ile delegelere "Beni çağırın" çağrısı yaptı. Kurultay'da kaybetmesi beni şaşırttı. 13 yıldır zaten partinin başında olan birisi nasıl kaybeder? Orada bir hile döndü mü bilemiyorum? Orada kimin kimi nasıl ikna ettiği mühim. Ya mezhepçilik yapmadı ya da kendi mezhebindekiler 6'lı masa olayını beğenmedi ev tepki gösterdi. Geri gelme ihtimali olacağını sanmıyorum. Ama belki aday olabilir.

CHP SAĞA MI KAYDI?

Kılıçdaroğlu partiyi sağa çekmedi. Sağdan rey beklentisi oldu. Ama onların reyi olmadığı da ortaya çıktı. Bana sorsaydı ben söylerdim. PKK ile içli dışlı oldu. Teröre göz kırpan açıklamaları oldu. Millet bundan rahatsızlık duydu.

"ÖZGÜR ÖZEL İLE BAŞKAN OLUNCA DA GÖRÜŞTÜM"

Özgür Bey ben hapisteyken ziyaretime gelmişti. Genel Başkan olduktan sonra da görüştüm. 

"MAHMUD ABBAS'I TASVİP ETMİYORUM"

Mahmud Abbas'ı en başından beri savunan birisi değilim. El Fetih hareketi doğru olsaydı Hamas doğmazdı. Çünkü ikisi arasında çatışma çıktı. Filistin halkının haklarını savunmadığını söyledi. El Fetih hareketini tasvip etmeyiz. Esasen görüşüm Hamas hareketini tasvip etmedir. Abbas'ın da etkili konuşma yapacağını sanmıyorum.