Türkiye ve dünya gündeminin öne çıkan başlıkları Çağlar Cilara'nın sunduğu  Güncel Meseleler programında Cübbeli Ahmet Hoca'nın yorumları ile ele alındı. Tuncay Özkan ceza almalı mı? İsrailli bakanın sinagog çıkışının tarihi arka planı nedir? Yusuf Dikeç'e ve annesine yönelik yapılan yorumlar hangi düşünce yapısının göstergesi? Özgür Özel neden aday olmak istemiyor? CHP'nin olası cumhurbaşkanı adayı kim? Çağlar Cilara sordu, sıra dışı yorumları ile Cübbeli Ahmet Hoca yanıtladı.

"TUNCAY ÖZKAN'IN SÖZLERİ ÇOK TERBİYESİZ"

Her siyasi partide, partilerini istismar eden siyasetçiler vardır. Bazı partilerde azdır, bazılarında çoktur.  Tuncay Özkan'ın sözleri hakarettir. Özkan'ın sözleri Erdoğan'a uymuyor. Tuncay Özkan'ın sözleri çok terbiyesiz.

Bu kadar tehlike içinde olan bir ülkede cumhurbaşkanının tabi ki agah olması, uyanık olması, iş bilmesi, sadece kanuna uymakla kalmaması önemli. Yani anayasa dışına çıkmaktan bahsetmiyorum. Hiç mi zekat vermeyeceksin? Hiç mi mesai dışında çalışmayacaksın? Tayyip Bey, aktif ve milletle irtibat kuran bir lider. Kendisi çok az uyur. Çok çalışkan ve faaldir. Bu kadar faal bir insan yoktur.

Sözleri hakaret suçunu içeriyor. Gereken yapılmalı, ceza almalı. Tuncay Özkan çok yanlış bir değerlendirme yapmış.

YUSUF DİKEÇ'İN PAYLAŞIMINA ÇİRKİN SÖZLER

İnsanın annesine hakaret edilir mi? Muhterem bir annemiz. Avrupa kim ki biz rezil olacakmışız? Onlar kendilerine baksın. Ayrıca Avrupa'da kapalı kadınlarla ilgili böyle yorumlar yoktur. Sanmıyorum. Ama bizimkiler son derece hakaret ederek konuşuyorlar.

Olimpiyatlarda başarılı olmuş, dünyada ses getirmiş biri. Annesinden daha değerli kim olabilir? Sarışın, bikinili bir kadınla 'Sevgilim' diye paylaşsaydı, "Avrupa'da itibarımızı artırdın" diyeceklerdi. Bu ne terbiyesizliktir. Başörtüsünü Avrupa'ya rezillik olarak gören birinin Allah'ın emrinden haberi yok demektir. Bu sözler küfürdür, bunlar Müslüman değildir. Zerre kadar vicdanı olan bir insanın annesi hakkında bu sözleri söyleyemez.

İSRAİLLİ BAKANIN 'MESCİD-İ AKSA' AÇIKLAMASI

(İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da Sinagog yapılmasına ilişkin açıklaması)

İsrail bunu epey zamandır planlıyor. Süleyman'ın kürsüsünün altına gömdüğü sihir ve büyü kitaplarını da arıyorlar. Dünyanın en büyük ajanları, MOSAD vs bizdekilerden daha fazla büyü kullanırlar. Amaçlarından biri bu. Süleyman'dan kalıntı arıyorlar. Süleyman'ı kral olarak görüyorlar, peygamber olarak görmüyorlar.

Gazze'de çocuklar öldürülüyor kimse ayağa kalkmıyor, sessiz kalıyor. Sinagog açıklamasından sonra neden olay çıkarılıyor? Müslümanın kanı her gün dökülüyor. Halkı Müslüman olan devletlerden kınamadan başka ne gelecek? BAtı da, Çin de, Rusya da kınama yapacak.

ÖZGÜR ÖZEL NEDEN ADAY OLMAK İSTEMİYOR?

Özgür Özel partinin başında kalıp, partiyi milli değerlere döndürse daha iyi olur. HDP'den, FETÖ'den ne kadar uzak olursa o kadar iyi.

Derin güçlerin CHP'de Özgür Özel'in kalmasını istediğini düşünüyorum. CHP, devlet meselesi haline geldi. Tezkereye rey vermiyor, sınırda terör var ama rey vermiyor. 

TRUMP'IN 3. DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMASI

3. Dünya Savaşı zaten çıkmış. Her yerde iki kutup savaş halinde. Herkes bir yerde Müslüman'ı bulmuş, kışkırtmış, savaş haline sokmuş. Türkiye de silahlanmasını geliştirmeli, nükleer silah yapmalı. Pakistan'ın var, Türkiye'nin neden olmasın?

YALNIZ YAŞAMAK DOĞRU MU?

İslamiyet evliliğe ve çocuk yapmaya teşvik eder. Yalnız yaşayanların sayısının artmasında ekonomik sorunlar da var. Ekonomik sıkıntıdan dolayı evlenemeyenler var. Ama İstanbul Sözleşmesi ile de yıllarca cinsiyetleri eşit gösterdiler. Farklı eğilimleri desteklediler. Toplumda aile yapısı bozuldu.

AŞIK OLUP KENDİNE ZARAR VERMEK DOĞRU MU?

Aşık olup da kendine zarar vermek doğru değil ama zarar vermemek de elde değil. Aşk diye bir şey var. Adı üzerinde mecnun olanlar var. Aşık olan insanlar sevip de kavuşamadıysa zayıf olur.

İnsan aşık olup, gayri meşru bir şey yapmadan, karşı tarafa zarar vermeden, iffetli davranırsa, İslam kuralları dışına çıkmazsa, aşkını da içine atarsa yani gizlerse ve bundan dolayı ölerse şehit olarak ölür.