Yaşam

Cuma namazı saati kaçta? Cuma namazı ne zaman başlıyor? 4 Ekim Cuma namazı saatleri

Cuma namazı saati, her Cuma, camide kılmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cuma namazı saatini kaçırmak istemeyen vatandaşlar, bulundukları ilin imsakiye vaktini öğrenerek, vakitli gitmek istiyor. Her şehirde farklılık gösteren Cuma namazı saatini Diyanet İşleri Başkanlığı açıkladı. Peki Cuma namazı saati kaçta? Cuma namazı ne zaman başlıyor? Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte il il 4 Ekim Cuma namazı saatleri detayları…

Abone Ol

Ekim ayının ilk mübarek Cuma namazı bugün 4 Ekim’de kılınacak. Dini gün olarak kabul edilen Cuma günü vatandaşlar, bulundukları şehirde en yakın camiye giderek, cami hocası ve diğer namaz kılmak isteyenlerle birlikte kılacak. İstanbul, İzmir, Ankara ve diğer şehirlerde saat kaçta Cuma namazı kılınacağını Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sayfasından duyurdu.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul'da cuma namazı saat 12.58'de kılınacağı belirlenirken, Ankara'da saat 12:42'de, İzmir'de saat 13.05'de kılınacak.

CUMA NAMAZI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bursa'da cuma namazı saat 12.57’de kılınmaya başlayacak. Adana'da ise 12.32'de cuma namazı kılınmış olacak.

CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).

CUMA VAKTİ NE ZAMAN BİTER?

Cuma namazı, öğle ezanı okunduktan sonra camilerde toplanan cemaatle birlikte belirlenen saatte başlar. Önce hutbe okunur, ardından namaz kılınmaya başlanır. Cuma namazı hutbe ile birlikte yaklaşık olarak 30 ila 40 dakika sürer. Bu nenenle namaz genellikle 12:30 ile 14:00 arasında son bulur.

İSTANBUL CUMA VAKTİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ANKARA CUMA VAKTİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İZMİR CUMA VAKTİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ADANA CUMA VAKTİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ