Türkiye bugün açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı ile 58'inci havalimanına kavuşuyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılış töreninde konuşuyor.Konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Aziz milletim, sevgili Adanalılar, sevgili Mersinliler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Açılışı sizlerle birlikte yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Havalimanımızın Adana'mız ve Mersin'le birlikte 85 milyonun her bir ferdine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün sadece bir havalimanı değil, yeni modern estetik bir kapı açıyoruz. Havalimanımızın dünya standartlarında bir eser olduğunu görüyoruz. Burada bazı rakamları sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum

ÇUKUROVA HAVALİMANI'NIN YILLIK KAPASİTESİ 9 MİLYON 

Havalimanımızın yıllık kapasitesi 9 milyondur. Terminal alanı 110 bin metrekare büyüklüğe sahip. Ana piste en geniş gövdeli uçaklar dahi iniş kalkış yapabilecektir. Yardımcı pistimiz de bulunuyor. İki adet sürat taksi yolu, 48 uçak kapasiteli apron, 21 uçak kapasiteli genel havacılık apronu, yer hizmetleri, araç park yeri, nöbetçi kuleleri ile en üst standartta donatılmıştır. Toplam kapalı alan 214 bin 180 metrekareyi buluyor. İnşada bölgemizin sembollerini kullanmaya özen verdik. Bu toprakların simgesi pamuk ile turuncu renk süslemelerde özellikle tercih edildi. Akdeniz'de yaşayan tüm kardeşlerimizin benimseyeceği bir yaklaşımla inşa edildi. 

HIZLI TREN HATTINA ENTEGRE EDİLECEK

Devletimiz 25 yılda 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde edecektir. Yoldan yıllık 588 milyon TL tasarruf edeceğiz. Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edeceğiz. Mersin-Adana arası 35 dakikaya inecek. 23 dakikada havalimanına varılacak. İhracatta da çarpan etkisi yapacak. Hem Adanalı hem Mersinli vatandaşlarımız, çok kısa sürede bu eserin ne kadar isabetli bir yatırım olduğunu fark edecektir. 

TİCARETİMİZİN GELİŞMESİNE YARDIMCI OLACAK

Bölgedeki işletmelerimizi daha geniş pazarlara açarak şirketlerimizin ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü artırarak acil ve kritik malzemelerin teslimatını süratla sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine, ticaretimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.

3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ülkemize kazandırdığımız pek çok eseri kamu özel ortaklığıyla hayata geçirdik. Devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan inşaları tamamladık.Türkiye ekonomisine de katma değer oluşturduk. Her bir köprü, otoyol, havalimanı yatırım rakamlarının çok çok ötesinde ekonomik kazanç sağladı.

Kamu özel işbirliği ile inşa edilen havalimanının toplam yatırım miktarı 608 milyon 500 eurodur. Devletimiz buradan 25 yıl içerisinde toplam 297 milyon 100 bin euro kira bedeli elde edecektir. Havalimanımız tüm Çukurova'nın ticaretine turizmine önemli katkı yapacak. Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam sağlayacak. Her iki şehrimizinde tam ortasında konumlanmıştır.

KIVANÇ DUYMASI GEREKİR

Tüm vatandaşların bu yatırımdan kıvanç duyması gerekir.Alışkanları değiştirmek yeniye uyum sağlamak zaman alır. Bazı vatandaşlarımızın dile getirdiği hususları doğal karşılıyoruz. Tereddütler yerini zamanla memnuniyete bırakacaktır.

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPANMAYACAK

Şakirpaşa Havalimanı eğitim merkezi olarak bölgeye hizmet verecek. Kapatma diye bir şey söz konusu değil. Muhalefetin işi gücü uydurmak. Tutmayacak bu yalanlar.Böyle siyaset olmaz. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet olmaz. Havalimanımıız karalamak için kendilerini paralıyorlar. Bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok. Hem de ülkemize çağ atlatacak projelerimize laf söylüyorsunuz. Bunun adı siyasi hasetliktir.

İMAMOĞLU'NA PARİS ELEŞTİRİSİ

Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken halkın parasını har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK'ya borç ödemeye millete hizmet etmeye gelince kasada para yok. Paris'te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok. Bunun takdirini de milletime bırakıyorum.