Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını, Cumhurbaşkanlığı'na ayrılan locadan izledi. Locada, Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanvekili Celal Adan yer aldı.
TÜRK VE FİLİSTİN BAYRAKLARININ YER ALDIĞI ATKIYI TAKTI
Günün anısına hazırlanan Türk ve Filistin bayraklarının yer aldığı atkıyı takan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas'ın konuşmasını zaman zaman ayakta alkışladı.
ERDOĞAN, ABBAS VE KURTULMUŞ İLE BİR ARAYA GELDİ
TBMM Genel Kurulu'ndaki toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş ile bir araya geldi. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, meclis başkanvekilleri, grup başkanvekilleri ve milletvekilleri de yer aldı.
Erdoğan Abbas Iç 2

ERDOĞAN, ABBAS'IN ELİNİ BIRAKMADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'den ayrılırken Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın elini aracına kadar bırakmadı.
ŞEREF SALONU'NDA FİLİSTİN KONULU SERGİ
İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Türkiye'deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi, Meclis Şeref Salonu'nda açıldı.
Sergide, Filistin'le ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve TBMM'nin Filistin'e ilişkin deklarasyonları da yer aldı.

Kurtulmuş Tabanca
KURTULMUŞ, ABBAS'A TABANCA HEDİYE ETTİ
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da, TBMM Genel Kurulu'ndaki hitabından önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüştü. Kurtulmuş, Abbas ve beraberindeki heyeti TBMM'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmenin sonunda Filistin Devlet Başkanı Abbas’a, Kur'an-ı Kerim, Türk yapımı bir tabanca ve Filistin bayrağı hediye etti.

Kurtulmuş Atkı
'DAVAYA SADAKATİN REMZİDİR'
Kurtulmuş, Abbas’a hediyelerini takdim ettikten sonra, "Bizim örfümüzde silah, bayrak ve Kur’an-ı Kerim davaya sadakatin remzidir. Böylece Filistin davasına bağlılığımızı teyit etmiş olduk" ifadesini kullandı.
Ayrıca Kurtulmuş, günün anısına Milli Eğitim Bakanlığı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yapılan, üzerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile Filistin kefiyesinin remzi, Filistin bayrağının renkleri, TBMM logosunun yer aldığı bir atkı da hediye etti.
Söz konusu atkılar, günün anısına TBMM Genel Kurulundaki milletvekillerine ve davetlilere de dağıtıldı.