Birleşmiş Milletler’in (BM) 79. Genel Kurulu Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda düzenlenen BM'nin 79. Genel Kurulu'nda katılımcılara hitap etti.

Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda tarihi çağrı: İsrail'in barbarlığına 'dur' demek için ne bekliyorsunuz? Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda tarihi çağrı: İsrail'in barbarlığına 'dur' demek için ne bekliyorsunuz?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GAZZE HATIRLATMASI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya liderlerine seslenerek İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma dikkat çekerek Gazze hakkında net mesajlar verdi.

İsrail’in yaptığı katliamlara göz yuman ülkelerin ve liderlerin de yaşanan insani dramdan sorumlu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in etnik temizlik gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

ABD Başkanı Biden'dan BM'de ateşkes çağrısı: Gazze'de savaş sona ermeli! ABD Başkanı Biden'dan BM'de ateşkes çağrısı: Gazze'de savaş sona ermeli!

İSRAİL DELEGASYONUNUN RAHATSIZLIĞI KAMERALARA YANSIDI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması salonda bulunan temsilciler tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

Öte yandan konuşma sırasında kendilerine ayrılan bölümde bulunan İsrail delegasyonunun tavırları dikkat çekti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bulunan İsrailli temsilcilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullandığı ifadeler nedeniyle rahatsız oldukları ve yüzlerinin düştüğü görüldü.

İsrail-8

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen Filistinli heyetin Gazze’de yaşananların BM’de yüksek sesle dile getirilmesi nedeniyle sevinç yaşamaları da gözlerden kaçmadı.