Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi BM konuşması dünya basınında: Netanyahu’yu Hitler’e benzetti!

Dünya basınının gözü dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 79’uncu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı tarihi konuşmadaydı. Bugün konuşmaya manşetlerinde yer veren uluslararası haber ajansları Erdoğan’ın söylemlerini “sert” olarak nitelendirdi. Katar merkezli Al Jazeera, Erdoğan’ın İsrail’in soykırım saldırılarını eleştirdiğini ve Başbakan Netanyahu hükümetini azarladığını yazdı. ABD medyası ise Erdoğan’ın Netanyahu’yu Hitler’e benzettiğini söyledi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya basını tarafından da merakla beklenen Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’ndaki tarihi konuşması dün gerçekleşti. Erdoğan sözlerine "Birileri rahatsız olsa da birileri şahsımızı yine hedef alacak olsa da bugün burada, insanlığın ortak kürsüsünde, insanlık adına bazı gerçekleri açık açık konuşmak arzusundayım" ile başlayarak, Filistin'i henüz tanımayan devletlere tanıma çağrısında bulundu.

“DAHA NEYİ BEKLİYORSUNUZ?”

Gazze'de aylardır devam eden İsrail’in masum sivillere yönelik katliamına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ey Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz?” diye sordu.

AFP: ERDOĞAN SERT KONUŞTU

Erdoğan'ın BM'deki tarihi konuşmasına bugün dünya basını da manşetlerinde yer verdi.  Fransız haber ajansı Agence France-Press (AFP) haberinde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in tüm bölgeyi savaşa sürüklediğini söyledi. Erdoğan, sert konuşmasında, 'Gazze'de sadece çocuklar değil, BM sistemi de ölüyor' dedi" ifadesinde bulundu.

Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda tarihi çağrı: İsrail'in barbarlığına 'dur' demek için ne bekliyorsunuz? Erdoğan’dan BM Genel Kurulu’nda tarihi çağrı: İsrail'in barbarlığına 'dur' demek için ne bekliyorsunuz?

AP: TÜRK CUMHURBAŞKANI ETNİK TEMİZLİĞE DİKKAT ÇEKTİ

ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ise "Türkiye Cumhurbaşkanı İsrail'in Filistinlilere karşı etnik temizlik uyguladığını, Netanyahu'nun, Hitler gibi durdurulması gerektiğini söyledi” diye yazdı.

AL JAZEERA: ERDOĞAN, BM’NİN GAZZE’DE ÖLDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Katar merkezli yayın organı Al Jazeera ise “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM ve Batı değerlerinin Gazze'de öldüğünü söyledi” başlıklı haberinde, "İsrail'in Gazze'deki saldırısını açıkça eleştiren Erdoğan, Netanyahu hükümetini Ortadoğu'yu savaşa sürüklediği için azarladı. Uluslararası toplumu Netanyahu ve cinayet şebekesini durdurmaya çağırdı" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın Gazze'de “derhal ateşkes” çağrısında bulunduğunu yazan Al Jazeera, Erdoğan'ın "Bundan 70 sene önce nasıl Hitler, insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır” cümlesini ön plana çıkardı.

Erdoğan ABD'li kanala röportaj verdi ve üstüne basa basa tekrar etti: Hamas bir terör örgütü değildir Erdoğan ABD'li kanala röportaj verdi ve üstüne basa basa tekrar etti: Hamas bir terör örgütü değildir

POLITICO: ERDOĞAN, NETANYAHU’YU HİTLER’E BENZETTİ

Bunun yanısıra ABD merkezli yayın organı Politico, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzettiğine ve 'insanlığın ittifakı' için çağrıda bulunduğuna dikkat çekti.

"ERDOĞAN, BIDEN'I ELEŞTİRDİ"

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda, ABD Başkanı Joe Biden'dan hemen sonra kürsüye çıktığını yazan gazete, "Erdoğan, ABD'nin bölgedeki politikasını eleştirerek 'Ateşkes için çalıştıklarını iddia edenler, İsrail'in katliamlarına devam edebilmesi için ona silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor' dedi" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden'dan BM'de ateşkes çağrısı: Gazze'de savaş sona ermeli! ABD Başkanı Biden'dan BM'de ateşkes çağrısı: Gazze'de savaş sona ermeli!

THE JERUSALEM POST: ERDOĞAN HESAP SORULMASINI İSTEDİ

İsrail merkezli bir gazete olan The Jerusalem Post, Erdoğan'ın İsrail'in müttefiklerini desteklerinden dolayı eleştirerek, Gazze'de adalet ve ateşkes çağrısında bulunduğunu yazdı. Erdoğan'ın BM'nin Gazze'deki savaşa verdiği tepkiyi sert bir dille eleştirdiğine dikkat çeken gazete, Cumhurbaşkanı'nın "Filistin halkıyla birlikte kendi vatandaşlarının canını tehlikeye atan, siyasi ikbali için tüm bölgeyi savaşa sürükleyen katliam şebekesini durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Ey İsrail'e kayıtsız şartsız destek verenler, bu katliamı seyretmenin, bu vahşete ortak olmanın utancını daha ne kadar taşıyacaksınız?" sözlerine atıfta bulunarak Erdoğan'ın 'hesap sorulmasını istediğini' yazdı.