İstanbul Arnavutköy'de balıkçılar avlanmak üzere Karaburun Mahallesi Liman Caddesi sahilinden denize açıldı. İddiaya göre balıkçılar denizde büyük bir metal parçası buldu. Balıkçılar, iki kepçeli kıskacı tekneye bağlayarak kıyıya kadar getirdi. Daha sonra çevredeki balıkçıların yardımıyla metal parçası karaya çıkarıldı. 

KEPÇELİ KISKAÇTAN PATLAYICI ÇIKINCA JANDARMAYA HABER VERİLDİ

Bu sırada iki kepçeli kıskaç ters dönünce iddiaya göre içinden birbirine bağlı patlayıcı madde çıktı. Çevredekiler hemen jandarmaya haber verdi.  Olay yerine gelen jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi aldı ve incelemede bulundu. 

İNCELEME YAKLAŞIK 4 SAAT SÜRDÜ

Jandarmanın patlayıcı incelemesi yaklaşık 4 saat sürdü. Daha sonra patlayıcı maddeler alınarak inceleme için götürüldü. 

"YAKINDAKİ RESTORANI BİLE BOŞALTTILAR"

Görgü tanığı balıkçı Metin Çelik olayı şöyle anlattı: "Saat 15.00 civarlarıydı. Biz sahilde otururken kıyıya gelen arkadaşı gördük. Teknesinin arkasında bir şey bağlıydı. Çekiyordu ama zorlanıyordu. Demir mi, kalas mı diye düşündük. Çeke çeke buraya getirdi. Bunu karaya çıkarmak için dörtçeker arabaya bağladık. O anda patlayıcı gözükmüyordu. Çekince parça ters döndü ve patlayıcı ortaya çıktı. Jandarmayı aradık. Ekipler geldi. Yakındaki restoranı bile boşalttılar. Çalışma 4-5 saat sürdü. Büyük bir paketti. İçinde patlayıcı varmış."