Ekonomi

Dolar kaç lira olacak sorusunun yanıtını verdiler! O anketten rakam çıktı: 1 dolar 41 lira olacak

Reuters'ın 'gelişmekte olan piyasa para birimleri' anketine göre, Türk Lirası (TL) yıl sonunda dolar karşısında yüzde 5 daha kayıp yaşayacak. Ankete göre dolar/TL, önümüzdeki 12 ayda 41 lirayı aşacak.

Abone Ol

Reuters'ın gelişmekte olan piyasa para birimleri anketine göre, TL'nin yıl sonunda dolar karşısındaki kaybı yüzde 5'e ulaşacak. Ankette dolar/TL’nin 12 ayda 41,25 lirayı geçeceği öngörülüyor.

Reuters tarafından yapılan ankete göre, Türk Lirası'nın yıl sonunda dolar karşısındaki kaybı yüzde 5 olacak. Türk Lirası’nın kısa vadede toparlanma gösterebileceği belirtilse de, anket sonuçlarına göre TL'nin 12 ay içinde değer kaybı devam edecek. Ankete göre, dolar/TL kuru bir ay sonra 34,6267, yıl sonunda 36, altı ay sonra 37,67, 12 ay sonra ise 41,25 seviyesini aşacak.

KISA VADELİ TOPARLANMA SINIRLI KALDI

Geçen yıl, FED'in politika faizini 50 baz puan indirmesinin ardından gelişmekte olan piyasa para birimleri dolar karşısında toparlanma göstermişti. Ancak bu toparlanma kısa sürdü. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın 25 baz puanlık faiz indirimi sinyali ve Orta Doğu'daki artan gerilimler, yatırımcıların dolara yönelmesine neden olarak toparlanmayı sınırladı. 

Bu gelişmeler, Türk Lirası gibi gelişmekte olan piyasa para birimlerini baskılamaya devam ederken, TL'nin uzun vadede değer kaybetmeye devam edeceği tahmin ediliyor.