Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeleri...

BUGÜN NELER OLACAK?

-Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Programı (OVP) açıklarken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni Orta Vadeli Program'ın tanıtım toplantısına katılacak. 

-Diğer ülkelerle ikili ilişkilerini sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Makedonya'ya resmi ziyaret düzenleyecek.

-A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve bir milli futbolcu, Galler maçının oynanacağı Cardiff City Stadyumu'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. 

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

UYUŞTURUCU SATICILARINA DARBE

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde düzenlenen "Narkoçelik-37" operasyonunda 479 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini,  479 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını duyurdu.

'Narkoçelik-37' operasyonu: Yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi 'Narkoçelik-37' operasyonu: Yüzlerce kilo uyuşturucu ele geçirildi

POLAT HAKİM KARŞISINDA

Kara para aklama dolandırıcılık gibi suçlardan tutuksuz yargılanmaya devam eden Polatlar ve beraberindeki 28 kişi bugün hakim karşısına çıktı. Dilan Polat, "Benim şirketlerle ilgim yoktu" derken, Engin Polat ise, "Şu an iş yapmıyorum, bir gelirim yok” dedi.

Polatlar hâkim karşısında! Duruşmanın seyrini değiştirecek ifade: Gözaltından 2 gün önce uyardılar Polatlar hâkim karşısında! Duruşmanın seyrini değiştirecek ifade: Gözaltından 2 gün önce uyardılar

TERÖRİSTLERİN İNLERİ VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerine düzenlenen hava harekatına ilişkin görüntüleri sosyal medya X hesabından paylaştı.

MSB: Irak’ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildi MSB: Irak’ın kuzeyinde 5 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRKİYE İLE MISIR ARASINDA 17 ANLAŞMA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'ye ilk kez resmi ziyarette bulundu. İki lider çeşitli konularda 17 anlaşma imzaladıktan sonra ortak basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye ve Mısır arasında 17 anlaşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi dünyaya böyle seslendi: Kardeşim Erdoğan, dostum Sisi Türkiye ve Mısır arasında 17 anlaşma! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi dünyaya böyle seslendi: Kardeşim Erdoğan, dostum Sisi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİRVESİ'NE KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22-24 Ekim tarihlerinde Rusya’ya bağlı Tataristan’ın Kazan kentinde yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılacağını doğruladı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi'ne katılacak! Cumhurbaşkanlığı kaynakları açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan BRICS Zirvesi'ne katılacak!

EKONOMİ HABERLERİ...

TCMB'DEN KRİTİK DEĞERLENDİRME

Merkez Bankası ağustos ayı enflasyonuna ilişkin fiyat gelişmeleri değerlendirmesini yayımladı. TCMB açıklamasında gıda enflasyonunun uzun bir aradan sonra düştüğünü dikkat çekerek “Enflasyonun ana eğilimi kayda değer bir değişiklik sergilemedi” ifadelerini kullandı. 

TCMB’den kritik değerlendirme: Enflasyonun ana eğilimi kayda değer bir değişiklik sergilemedi TCMB’den kritik değerlendirme: Enflasyonun ana eğilimi kayda değer bir değişiklik sergilemedi

TÜRKİYE İLK YARIYILDA YÜZDE 3.8 BÜYÜDÜ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Küresel e-İhracat Zirvesi’nde konuştu. Bakan Bolat, Türkiye ilk yarıyılda yüzde 3.8 büyüdüğünü, mal ve hizmet ihracatının katkısının 1.4 puan olduğunu belirtti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan e-ihracat açıklaması:  Firmalara destek sağlamaya devam edeceğiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat’tan e-ihracat açıklaması: Firmalara destek sağlamaya devam edeceğiz


DÜNYA HABERLERİ...

ABD'DEN TEPKİ ÇEKEN HAMAS KARARI

İsrail’in Gazze’deki soykırımının 334’üncü gününde ABD’den Hamas liderleri için tepki çeken bir hamle geldi. Adalet Bakanlığı yetkilileri başta Yahya Sinvar olmak üzere Hamas’ın diğer liderleri hakkında dava açıldığını duyurdu. 

Amerika'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Yüzde 90 tamam! Philadelphia Koridoru için müzakereler sürüyor Amerika'dan Gazze'de ateşkes açıklaması: Yüzde 90 tamam! Philadelphia Koridoru için müzakereler sürüyor

NETANYAHU'DAN BİR YALAN DAHA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne zulmü devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yalanlarına bir yenisini daha ekledi. Netanyahu, Gazze'ye devam eden saldırılarda sivil kayıpların yüksek olmadığını belirtti.

Netanyahu yalanlarına bir yenisini daha ekledi: "Sivil ölümleri yüksek değil" Netanyahu yalanlarına bir yenisini daha ekledi: "Sivil ölümleri yüksek değil"

ABD'DE BİR LİSEDE SİLAHLI SALDIRI

ABD'nin Georgia eyaletindeki bir lisede silah sesleri duyulmasının ardından güvenlik güçleri çevrede geniş çaplı güvenlik tedbirleri aldı. Saldırı nedeniyle en az 4 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik güçleri olayla ilgili 1 kişiyi gözaltına aldı.

ABD'deki bir lisede silah sesleri duyuldu: Ölü ve yaralılar var ABD'deki bir lisede silah sesleri duyuldu: Ölü ve yaralılar var

SPOR HABERLERİ...

GS-FB DERBİSİ NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'de ertelenen 3 hafta maçlarıyla birlikte 5. ve 6. haftaların maç programını açıkladı. 6. haftadaki Fenerbahçe-Galatasaray derbisi 21 Eylül'de oynanacak.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi belli oldu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin tarihi belli oldu

YILDIZ OYUNCUNUN MALİYETİ BELLİ OLDU

Galatasaray, dünyaca ünlü yıldız futbolcu Victor Osimhen'i kadrosuna resmen kattı. Galatasaray'da 1 yıl boyunca kiralık olarak forma giyecek olan yıldız oyunucun, maliyeti de belli oldu. Galatasaray, futbolcuya, 2024-2025 sezonu için net 6.000.000 avro ödeyecek. 

Osimhen sarı-kırmızılı formayı giydi, imzayı attı! İşte maliyeti Osimhen sarı-kırmızılı formayı giydi, imzayı attı! İşte maliyeti

HAKAN VE ARDA ADAY OLDU

2024 Ballon d'Or ödülü için milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, en iyi futbolcu kategorisinde aday gösterilirken, Real Madrid forması giyen 19 yaşındaki milli futbolcu Arda Güler, en iyi genç oyuncusuna verilen Kopa Trophy için aday gösterilen 10 futbolcu arasında yerini aldı.

Arda Güler, yılın en iyi genç oyuncusu ödülüne aday Arda Güler, yılın en iyi genç oyuncusu ödülüne aday

Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or'a aday gösterildi Hakan Çalhanoğlu, Ballon d'Or'a aday gösterildi

MAGAZİN HABERLERİ...

ACUN ILICALI VE ÇAĞLA ALTUNKAYA EVLENDİ

Acun Ilıcalı uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisi Ayça Çağla Altunkaya ile nikah masasına oturdu. Sanat ve spor dünyasından bir çok ismin davetli olduğu nikah Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşti.

Yılın düğününden ilk kareler geldi! Acun, düğüne sürat teknesiyle gitti Yılın düğününden ilk kareler geldi! Acun, düğüne sürat teknesiyle gitti

TEKNOLOJİ HABERLERİ...  

İPHONE 16 GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Teknoloji dünyası, ABD'li şirket Apple'ın yeni modeli iPhone 16'yı heyecanla bekliyor. iPhone 16 akıllı telefon serisinin tanıtımı, 9 Eylül Pazartesi günü saat 20.00'de yapılacak. Tanıtıma günler kala ise telefona ilişkin görüntüler sızdırıldı. 

iPhone 16 pazartesi görücüye çıkıyor! Türkiye'deki fiyatı ne kadar olacak? iPhone 16 pazartesi görücüye çıkıyor! Türkiye'deki fiyatı ne kadar olacak?