Ekol Haber editörü Hakan Mutlu hazırladı...

Yeni bir güne 'merhaba' derken, 'günün' ve 'dünün' öne çıkan gelişmelerini siz değerli okuyucularımız için derledik...  İşte öne çıkan gelişmeler...

BUGÜN NELER OLACAK?

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i, 3'üncü Genel Başkan Bülent Ecevit ve 4'üncü Genel Başkan Deniz Baykal'ın mezarlarını ziyaret edecek. Özel, Merkez Yönetim Kurulu toplantısına ve Cumhuriyet Halk Partisi Müzesi açılışına katılacak.
     
  •  2024-2025 eğitim öğretim yılı başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen yaz tatili sonrası ders başı yapıyor.
     
  • A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki ikinci maçında Gürsel Aksel Stadı'nda İzlanda'yı konuk edecek.

DÜN NELER OLDU?

GÜNDEM HABERLERİ...

BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 411 bin 916 aracın denetlendiğini, toplam 432 bin 299 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya duyurdu! Yüzlerce sürücüye ceza yağdı Bakan Yerlikaya duyurdu! Yüzlerce sürücüye ceza yağdı

ÖZDAĞ'DAN BOMBA ENGİN POLAT AÇIKLAMASI: PAZARLIK OLMUŞ

Engin Polat'ın cezaevinden tahliye edilmesiyle ilgili konuşan Özdağ, "Bu karar çıkmadan önce bir arkadaşım tesadüfen iki politikacı arasındaki konuşmayı ve konuşmanın içeriğini dinlemiş. İki kişi arasında bir konuşma olmuş, bir pazarlık olmuş, miktar telaffuz edilmiş. Ne konuştuklarını biliyorum" dedi.

Ümit Özdağ'dan Engin Polat açıklaması: İki politikacı pazarlık yaptı Ümit Özdağ'dan Engin Polat açıklaması: İki politikacı pazarlık yaptı

NARİN'DEN ACI HABER GELDİ

21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu. Narin Güran'ın cansız bedeninin Eğertutmaz Deresi yakınlarında bulundu. Tavşantepe Mahallesi'ne giriş çıkışlar yasaklandı. 

Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu: Bakanlar Yerlikaya ve Tunç'tan ilk açıklama Narin Güran'ın cansız bedeni bulundu: Bakanlar Yerlikaya ve Tunç'tan ilk açıklama

GÖZALTI SAYISI 24'E YÜKSELDİ

Diyarbakır'daki Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın soruşturmasında 21 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Narin'in anne, baba ve kardeşinin de olduğu öğrenildi. Akşam saatlerinde ise gözaltı sayısı 24'e yükseldi.

Narin Güran soruşturmasında son dakika gelişmesi! Anne, baba ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı Narin Güran soruşturmasında son dakika gelişmesi! Anne, baba ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı

CHP'NİN CAN ATALAY ÇAĞRISINA RET

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından CHP'nin Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısının reddedildiğini açıkladı.

CHP'nin Can Atalay çağrısına ret! CHP'nin Can Atalay çağrısına ret!

TUNCELİ'DEN ACI HABER

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 4 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Siyasi liderler şehitlerimiz için başsağlığı mesajı yayımladı. 

Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu: Tunceli'de 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralı Bakan Yerlikaya acı haberi duyurdu: Tunceli'de 4 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralı

EKONOMİ HABERLERİ...

OVP'DEKİ DOLAR/TL TAHMİNİNE MERT BAŞARAN YORUMU 

Türkiye ekonomisine ilişkin 3 yıllık hedef ve yol haritasının yer aldığı Orta Vadeli Program'da (OVP) açıklanan dolar/TL tahminine yönelik Yatırım ve Tasarruf Danışmanı Mert Başaran'dan dikkat çeken bir yorum geldi. 

OVP'deki dolar/TL tahminine Mert Başaran'dan çarpıcı yorum: Bir gecede DEVALÜASYON olur OVP'deki dolar/TL tahminine Mert Başaran'dan çarpıcı yorum: Bir gecede DEVALÜASYON olur

DÜNYA HABERLERİ...

ZELENSKY'DEN YENİ ATAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky’nin yeni Kiev kabinesine yönelik hamleleri devam ediyor. Son olarak Ukraynalı lider, Stratejik Endüstriler Bakanı Aleksander Kamyshin’i danışmanı olarak atadı.

Zelensky’den Kiev kabinesine atama: Eski bakan yeni danışman oldu! Zelensky’den Kiev kabinesine atama: Eski bakan yeni danışman oldu!

İŞTE CEZAYİR'İN YENİ CUMHURBAŞKANI

Cezayir Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un oyların yüzde 94'ünü alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu.

Cezayir'de Abdülmecid Tebbun'un yeniden cumhurbaşkanı seçildi Cezayir'de Abdülmecid Tebbun'un yeniden cumhurbaşkanı seçildi

MİÇOTAKİS'TEN EGE VE DOĞU AKDENİZ ÇIKIŞI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin caydırıcı gücünü artırmak için yaptıkları yatırımların önemli bir kısmına Türkiye ile sorunlar nedeniyle ihtiyaç duyduklarını ifade etti. 

Miçotakis’ten Ege ve Doğu Akdeniz çıkışı: Türkiye yüzünden silahlanıyoruz! Miçotakis’ten Ege ve Doğu Akdeniz çıkışı: Türkiye yüzünden silahlanıyoruz!

SPOR HABERLERİ...

SIRADAKİ HAMLE MANE

Ciro Immobile ve Rafa Silva'yı kadrosuna katarak büyük fark yaratan Beşiktaş, bomba bir transferi daha bitirmek üzere. İddiaya göre, Al Nassr ile yollarını ayırmak isteyen Sadio Mane için harekete geçen kulüp, yıldız oyuncuyu renklerine bağlamaya hazırlanıyor.

Beşiktaş transfer bombasını patlattı! Ve Sadio Mane hayırlı olsun Beşiktaş transfer bombasını patlattı! Ve Sadio Mane hayırlı olsun

İLKAN KARAMAN HAYATINI KAYBETTİ

Milli basketbolcu İlkan Karaman, Datça'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 34 yaşındaki basketbolcunun ölüm haberi spor camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.

Milli basketbolcu İlkan Karaman'dan acı haber: Trafik kazasında hayatını kaybetti Milli basketbolcu İlkan Karaman'dan acı haber: Trafik kazasında hayatını kaybetti

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ İSTANBUL'DA

Fenerbahçe'nin transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet ettiği Filip Kostic, dün özel uçakla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Yıldız futbolcu havalimanında taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Kostic, İstanbul'a geldi Fenerbahçe'nin yeni transferi Filip Kostic, İstanbul'a geldi