Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç, atış şekliyle dünya gündemine oturdu. Dikeç, Japonya’da "Masrafsız amca" olarak fenomen haline geldi. 330 bini aşkın övgü dolu paylaşım yapılan Dikeç’in efsanevi atışını temsil eden birçok karikatür ve illüstrasyon çizildi.

Yusuf Dikeç Japonya

Dikeç’in bu başarısı, sadece spor dünyasında değil, popüler kültürde de büyük yankı uyandırdı. Son olarak, dünyaca ünlü oyuncu Tom Hardy, Yusuf Dikeç'i Instagram hikayesinde paylaşarak dikkat çekti. Hardy, "Bu yıl yarışan tüm sporcuları tebrik ederim. İzlenecek inanılmaz anlar vardı. Efsane." ifadelerini kullandı.

Yufus Dikeç 2

Olimpiyatlarda bir eli cebinde yaptığı atışla fenomene dönüşen Yusuf Dikeç’in ikonik pozu, sosyal medyada milyonlarca kez paylaşıldı.

Elon Musk ve Yusuf Dikeç’in sosyal medya üzerindeki etkileşimleri devam ediyor. Musk, Dikeç’in karizmasına hayran kalarak, yapay zeka ile oluşturulmuş yeni bir videosunu paylaştı. Videoda, Dikeç’in ikonik atışı sonrası elindeki tabanca bir içeceğe dönüşüyor ve Dikeç’in bu içeceği içtiği anlar milyonlarca kez görüntülendi.

Ayrıca, Dikeç’in kendi ikonik pozu ile altın madalya sevincini yaşayan Duplantis’i tebrik ettiği paylaşımı ise yaklaşık 5 milyon kullanıcı tarafından görüntülendi.

Tom Hardy Yufuf Dikiç 2

DÜNYACA ÜNLÜ OYUNCU TOM HARDY'DEN 'EFSANE' YORUMU 

Dünyaca ünlü oyuncu Tom Hardy, milli sporcumuz Yusuf Dikeç’i madalyasıyla Instagram hesabında paylaşarak, “Bu yıl yarışan oyuncuları tebrik ederim. İzlenecek inanılmaz anlar vardı. Efsane” yorumunu yaptı.

Yufus Dikeç